Τρίτη, 5 Απριλίου 2011

Παραπονιέται η Ziraat επειδή βρίσκει εμπόδια για να εξαπλωθεί στην Ελλάδα  • Το γεγονός είναι ότι είμαστε σε καλό δρόμο, όλοι εμείς που παρακολουθούμε από κοντά τις... δραστηριότητες της τουρκικής τράπεζας Ziraat Bank. Βεβαίως, τα εύσημα για την μεταφορά του συγκεκριμένου θέματος μέσα στο Κοινοβούλιο, πρέπει να δοθούν στον κ. Ιωάννη Κοραντή, βουλευτή Επικρατείας του ΛΑ.Ο.Σ.

Για τις ενστάσεις που ακούγονται στο ελληνικό κοινοβούλιο σχετικά με τα επεκτατικά της σχέδια στην Ελλάδα, «γκρινιάζει» η TC Ziraat Bankasi, η μεγαλύτερη κρατική τράπεζα της Τουρκίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Hurriyet, η τουρκική τράπεζα δηλώνει πως τα σχέδιά της για την εξαγορά μιας ελληνικής, έχουν μπλοκαριστεί.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ziraat, Can Akin Caglar, τονίζει σε δηλώσεις του προς την εφημερίδα ότι «σχεδόν καθημερινώς εγείρονται ζητήματα στην Ελλάδα για την δραστηριότητα της Ziraat, μεταξύ άλλων και κατηγορίες ότι (η τράπεζα) χρησιμοποιεί φθηνά δάνεια για να εξαγοράσει ελληνική γη και να καταλάβει τη βιομηχανία ζάχαρης».

Ο ίδιος προσθέτει μάλιστα πως «η Εθνική Τράπεζα δεν αντιμετώπισε τέτοια προβλήματα όταν εξαγόρασε την τουρκική Finansbank πριν από πέντε χρόνια».

Τόνισε δε πως «φοβάμαι ότι εάν πάμε να αγοράσουμε μια ελληνική τράπεζα, δεν θα τύχουμε της ίδιας υποδοχής που έτυχε η Εθνική όταν αγόρασε την Finansbank».

Παραδέχεται ακόμη πως η Ziraat δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά, τονίζοντας πως θα ήθελε να ανοίξει υποκαταστήματα ή να αγοράσει μια ελληνική τράπεζα. Ήδη έχει υποκαταστήματα στην Αθήνα, την Κομοτηνή και την Ξάνθη.


http://kostasxan.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΠΛΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΟΥΣΤΟ