Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Τι είπε ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών στην εκδήλωση των πανεπιστημιακών


Στην ιστορική πλέον εκδήλωση του πνευματικού κόσμου της χώρας, που έγινε στις 12-4-2011 στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών, μπορεί να έγιναν ευρύτερα γνωστές οι ομιλίες των καθηγητών κ.κ. Κασιμάτη και Μπέη, αλλά στην εκδήλωση αυτή μίλησαν και πολλοί άλλοι πνευματικοί άνδρες, των οποίων τις ομιλίες θα σας παρουσιάζουμε από αυτό εδώ το blog.

Πρώτος λοιπόν στη σειρά, μίλησε ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, Ομότιμος καθηγητής του Αστικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, και εξαίρετος δάσκαλός μας, κ. Απόστολος Γεωργιάδης. Ο κ. Γεωργιάδης έκανε συγκεκριμένες προτάσεις για...αναγκαίες Συνταγματικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες προτάσεις έτυχαν της ενθουσιώδους αποδοχής του κοινού.

Θα σας μεταφέρουμε εδώ τηλεγραφικά τις προτάσεις αυτές, όπως μπορέσαμε να τις κρατήσουμε σε σημειώσεις μας. Η συνήθεια του φοιτητή βλέπετε.

Οι Προτάσεις αυτές για ένα νέο Σύνταγμα, είναι περιληπτικά οι εξής:

1) Ένα λιτό Σύνταγμα με σταθερές τετραετίες.
2) Τα κόμματα να λειτουργούν με συνταγματικά κατοχυρωμένη δημοκρατική οργάνωση και οικονομική διαφάνεια, τόσο σε ότι αφορά την κρατική χρηματοδότηση, όσο και την ιδιωτική.
3) Άμεση εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό, με επαναφορά σημαντικών αρμοδιοτήτων στα χέρια του.
4) Επίκεντρο του Συντάγματος θα πρέπει να είναι ο πολίτης.
5) Συνταγματική κατοχύρωση κοινωνικού κράτους ασφάλειας και πρόνοιας.
6) Συνταγματικά κατοχυρωμένο σταθερό αναπτυξιακό και φορολογικό καθεστώς.
7) Κατοχύρωση ισχυρής δημόσιας διοίκησης.
8) Παράλληλη δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων.
9) Διοικητική αυτοτέλεια των κρατικών πανεπιστημίων, απελευθέρωση από τα κομματικά δεσμά και απόσυρση των κομματικών νεολαιών από τα πανεπιστήμια.
10) Σταθερό εκλογικό σύστημα με περιορισμό της δουλείας του σταυρού και τακτική αναβάθμιση των ικανών.
11) Το κλειστό επάγγελμα του πολιτικού θα πρέπει να ανοίξει στο λαό για την άνοδο ικανών πολιτών.
12) Δικαστική ανεξαρτησία για να πάψει η ωμή κυβερνητική παρέμβαση.
Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Η πολιτική εξουσία είναι περαστική, ενώ η νομιμότητα θα πρέπει να είναι μόνιμη».
13) Ίδρυση Συνταγματικού Δικαστηρίου για τον έλεγχο της συνταγματικότητας των νόμων.
Εμείς σας πληροφορούμε ότι κάτι τέτοιο, ούτε που θέλει να το ακούει το πολιτικοοικονομικό καθεστώς, γιατί απλούστατα μετά δεν θα μπορεί να αυθαιρετεί. Οι απλοί πολίτες δεν μπορούν να διανοηθούν την τεράστια σημασία του. Για παράδειγμα, μπορεί να μην έγινε δημοψήφισμα για το μνημόνιο, αλλά ο σχετικός νόμος, που ψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ και τα εξαπτέρυγα, θα ακυρωνόταν από το Συνταγματικό Δικαστήριο ως αντισυνταγματικός. Το ίδιο θα συνέβαινε με την πρόσφατη αντισυνταγματική τροποποίηση του ΚΟΚ, που στόχο έχει να κτυπηθεί το κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» και λοιπές αυθαιρεσίες. Αντιληφθήκατε ελπίζουμε τώρα, γιατί δεν το θέλει το πολιτικοοικονομικό καθεστώς;;;
14) Να πάψει να διορίζεται η ηγεσία της Δικαιοσύνης από το κόμμα.
15) Κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας και της συνταγματικής προστασίας των υπουργών. Όπως είπε χαρακτηριστικά, αυτές είναι ρυθμίσεις συντεχνιακού χαρακτήρα που αποσκοπούν στην προστασία της συντεχνίας των πολιτικών.

Αυτά είναι μερικά από όσα είπε ο επικεφαλής της πνευματικής ηγεσίας της χώρας, δηλαδή ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών κ. Απόστολος Γεωργιάδης.
Όμως όλα αυτά και πολλά άλλα που ειπώθηκαν εκεί, θα μείνουν μόνο στα χαρτιά, αν εμείς ο απλός λαός δεν πάρουμε συγκεκριμένη θέση, είτε υπέρ είτε κατά και δεν σηκωθούμε επιτέλους από τον καναπέ, όπου μας αποχαύνωσε η προπαγάνδα του καθεστώτος.

Είδατε εσείς, κανένα ΜΜ"Ε" να προβάλει αυτές τις απόψεις (πλην του τηλεοπτικού σταθμού ΚΟΝΤΡΑ, για να μην κατηγορηθούμε);;
Από εκεί να καταλάβετε, πόσο μας υπολογίζει και πως μας συμπεριφέρεται το ισχύον τυραννικό καθεστώς της χώρας όταν, χρησιμοποιώντας τζάμπα συχνότητες ιδιοκτησίας του λαού, στερεί από τον ίδιο το λαό δυνατότητα της ελεύθερης πληροφόρησης των νέων ιδεών.
Δεν υπολογίζει, όχι μόνο εμάς τους απλούς πολίτες, αλλά ούτε και την ίδια την πνευματική ηγεσία της χώρας.
Γι' αυτό και έχουμε καταλήξει εδώ που καταλήξαμε και μας περιμένουν ακόμα χειρότερα, προκειμένου να συντηρήσουμε με την εξαθλίωσή μας αυτό το καθεστώς.
από το προεδρική δημοκρατία
 http://apneagr.blogspot.com/2011/04/blog-post_3670.html#ixzz1K6mVgFzS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΠΛΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΟΥΣΤΟ