Τρίτη 31 Μαΐου 2011

10 τροφές για τέλειους κοιλιακούς!!!!


Αυγά
Ένας πραγματικός δυναμίτης πρωτεϊνών, τα αυγά αποτελούν το καλύτερο πρωϊνό ή γεύμα για μετά την άσκηση αφού αποτρέπουν τους μύες απ' την... κατάρρευση ενώ τα υψηλά επίπεδα της βιταμίνης Β12 αντιμάχονται τα κύτταρα του πάχους στον οργανισμό σας.
Εάν ανησυχείτε για την χοληστερίνη σας, μπορείτε να αφαιρέσετε τον κρόκο του αυγού και να επωφεληθείτε απ' το υψηλό σε πρωτεΐνη ασπράδι. 

Καθαρά κρέατα
Πρωτεΐνη και πάλι πρωτεΐνη! Κρέατα όπως η γαλοπούλα και ο κιμάς είναι γεμάτοι από αυτήν, γεγονός που τα καθιστά φιλικά προς το χτίσιμο των μυών σας και προς την τόνωση του ανοσοποιητικού σας συστήματος. Αγοράστε όσο το δυνατόν καλύτερης ποιότητας κρέας και ψάχνετε πάντα για τις πιο «στεγνές» εκδοχές του.
Έξτρα κίνητρο για την κατανάλωση κιμά είναι η περιεκτικότητα σε βιταμίνη Β που καταστρέφει το λίπος...
Ψητό ψάρι
Μην ξεγελιέστε νομίζοντας ότι το πεντανόστιμο ψάρι - που είναι γεμάτο ομέγα 3 - θα σας παχύνει αντί να σας αδυνατίσει.
Περιέχουν όντως λιπαρά, αλλά πρόκειται για τα καλά λιπαρά που αποτρέπουν την αποθήκευση του λίπους σε συνδυασμό με την πρωτεΐνη στη μέση σας.
Προστατεύουν επίσης το ανοσοποιητικό σας σύστημα, επομένως θα μπορείτε να συνεχίσετε την γυμναστική χωρίς να νοιώθετε άρρωστες ή καταβεβλημένες. 3 φορές την εβδομάδα θα πρέπει να τρώτε ψάρι...
Ξηροί καρποί
Δεν το περιμένατε έτσι; Οι ξηροί καρποί έχουν την φήμη ότι παχαίνουν αλλά στην πραγματικότητα είναι μια ακόμα τροφή με «καλά» λιπαρά και αποτελούν το καλύτερο σνακ που μπορείτε να έχετε μαζί σας.
Εάν νοιώθετε ότι πεινάτε κατά τη διάρκεια της ημέρας, φάτε μια-δυο χαψιές για να κόψετε την πείνα και να αποτρέψετε την αποδυνάμωση των μυών (άλλωστε σνακ όπως σοκολάτες, πατατάκια και μπισκότα είναι ο,τι χειρότερα για τη μέση σας).
Ελαιόλαδο
Το ότι πρέπει να μαγειρεύετε τα φαγητά σας με ελαιόλαδο δεν το συζητάμε καν. Αυτό που κάνει το ελαιόλαδο είναι ότι ενθαρρύνει το σώμα σας να καίει τα λιπαρά και μειώνει την χοληστερίνη σας, κάτι που παράλληλα ευνοεί και την καρδιά σας.
Φασόλια
Τα περισσότερα φασόλια είναι γεμάτα πρωτεΐνη αλλά και σίδηρο. Για να αποκομίσετε όλα τα οφέλη κοιτάξτε να τα μαγειρεύετε προσεκτικά έτσι ώστε να διοχετεύονται οι βιταμίνες στους μυς σας και να «σφίξει» η μέση σας.
Φαγητά ολικής άλεσης
Το σώμα σας ακόμα χρειάζεται ακόμα υδατάνθρακες (άλλωστε κάθε γεύμα περιλαμβάνει μια ισορροπία πρωτεϊνών, υδατανθράκων και λιπαρών) επομένως μην τους κόψετε τελείως απ' το διαιτολόγιο σας.
Εάν θέλετε να έχετε ένα επίπεδο στομάχι, τότε θα πρέπει να σταματήσετε να τρώτε επεξεργασμένους υδατάνθρακες όπως λευκό ψωμί, μακαρόνια και λευκό ρύζι. Αντικαταστήστε τα με μη επεξεργασμένα φαγητά ολικής άλεσης.
Χαμηλά σε λίπος γαλακτοκομικά
Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, το τυρί είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της περιφέρειάς σας. Αλλά δεν θα πρέπει να είναι έτσι. Θα πρέπει να τρώτε τυρί και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το γάλα και το γιαούρτι, αλλά κοιτάξτε να είναι χαμηλά σε λίπος.
Κατ' αυτό τον τρόπο, ενδυναμώνετε τα κόκκαλα σας και θα «σπάσετε» μια και καλή τα αποθέματα σε λιπαρά. Έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο Purdue βρήκε ότι εκείνοι που καταναλώνουν τρία ποτήρια low-fat γάλα την ημέρα πήραν λιγότερα κιλά μέσα σε δυο χρόνια σε σχέση με όσους έκαναν εξαντλητικές δίαιτες...
Φυστικοβούτυρο
Το φυστικοβούτυρο είναι η πιο κατάλληλη τροφή για φαγητό πριν από την άσκηση.
Λαχανικά με φύλα
Χαμηλά σε λιπαρά τα λαχανικά με φύλα όπως το σπανάκι είναι γεμάτα βιταμίνες που βοηθούν στην λιποδιάλυση

http://health-beauty-internet.blogspot.com

1 σχόλιο:

ΔΙΑΙΤΑ είπε...

http://health-beauty-internet.blogspot.com/

ΕΠΙΠΛΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΟΥΣΤΟ