Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Αλκοόλ και ανήλικοι-Προβληματισμός μετά την τραγωδία


Σύμφωνα με τις σχετικές έρευνες ποσοστό μεγαλύτερο του 41% των εφήβων στην Ελλάδα καταναλώνει αλκοόλ σε χώρους όπου, κατά τον νόμο, απαγορεύεται η είσοδος τους
Με τον πλέον δραματικό τρόπο επανέρχεται στο προσκήνιο το ζήτημα της κατανάλωσης αλκοόλ από ανήλικους.
Η τραγωδία που έπληξε την οικογένεια της 15χρονης κοπέλας (εδώ)που άφησε την τελευταία της πνοή την Κυριακή του Πάσχα στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου έρχεται να καταδείξει την ευκολία με την οποία ανήλικοι προμηθεύονται και πίνουν οινοπνευματώδη ποτά … παρά την δια νόμου σχετική απαγόρευση .
Ο ιατροδικαστής, Αντώνης Παπαδομανωλάκης, στις δηλώσεις του χαρακτήρισε «θανατηφόρο» ακόμα και για έναν ενήλικα το ποσοστό του αλκοόλ που βρέθηκε στις εξετάσεις που έγιναν στην κοπέλα., η οποία –όπως είπαν συγγενείς και φίλοι δεν ήταν «συνηθισμένη» στο ποτό.
Ο κ. Παπαδομανωλάκης δεν έκρυψε την ανησυχία του για τις διαστάσεις που λαμβάνει η κατανάλωση αλκοόλ από ανήλικους , οι οποίο παρά τις σχετική απαγόρευση του νόμου φαίνεται να μην αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα σε κέντρα διασκέδασης αλλά και σε «μπαράκια» τα οποία βρίσκονται ακόμα και πέριξ σχολείων
Οι αριθμοί είναι ιδιαίτερα σκληροί.
Σύμφωνα με τις σχετικές έρευνες ποσοστό μεγαλύτερο του 41% των εφήβων στην Ελλάδα καταναλώνει αλκοόλ σε χώρους όπου κατά τον νόμο απαγορεύεται η είσοδος σε ανηλίκους ενώ το 8% των μαθητών δηλώνει ότι έχουν μεθύσει τουλάχιστον τρεις φορές σε ένα χρόνο.

Από την πλευρά του ο διευθυντής της Εντατικής Μονάδας του νοσοκομείου επισήμανε ότι το περιστατικό αντιμετωπίστηκε όπως έπρεπε να αντιμετωπιστεί και ότι έγιναν όλες οι σχετικές και προβλεπόμενες ενέργειες.

http://www.cretalive.gr/new/32950/crete/Alkool_kai_anilikoi-Problimatismos_meta_tin_tragodia_

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΠΛΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΟΥΣΤΟ