Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Κρητικοί κτηνοτρόφοι μηνύουν Sunday Telegraph και Colin Freeman για τα Ζωνιανά


Magnify Image


“Πόζαραν" σε θέμα για την "Ελληνική Κολομβία”



Κτηνοτρόφοι από το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο στράφηκαν εναντίον της εφημερίδας Sunday Telegraph και του γνωστού δημοσιογράφου και πολεμικού ανταποκριτή Colin Freeman επειδή σε δημοσίευμα της εφημερίδας για τη “Μαφία” των Ζωνιανών που δημοσιεύτηκε τον Ιούνιο του 2008, απεικονίζονται τα πρόσωπα τους. Όπως αναδημοσιεύει το www.cretalive.gr από την εφημερίδα του Ηρακλείου “Πατρίς”, οι κτηνοτρόφοι που ήταν προσκεκλημένοι σε γάμο στα Ζωνιανά βρέθηκαν να “ποζάρουν” στο δημοσίευμα ως πρωταγωνιστές στο ρεπορτάζ με τίτλο «Ο πόλεμος ανάμεσα στη μαφία της μαριχουάνας και την Αστυνομία διαταράσσει την ειρηνική ζωή του ελληνικού νησιού των διακοπών.
Magnify Image
Οι πέντε άνδρες πληροφορήθηκαν για το διαδικτυακό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας από συγγενείς τους. Υποστηρίζουν ότι φωτογραφήθηκαν εν αγνοία τους την ώρα που καθόταν στα σκαλιά του Ηρώου των Ζωνιανών και στράφηκαν εναντίον της Sunday Telegraph και εναντίον του δημοσιογράφου που υπογράφει το άρθρο θεωρώντας ότι τους διέσυρε. Το άρθρο αναφερόταν στην “Ελληνική Κολομβία” και η λεζάντα που συνόδευε τη φωτογραφία ανέφερε: « Οι άνδρες φορούν μαύρα πουκάμισα, σύμβολα ανεξαρτησίας και απείθειας προς τον υπόλοιπο κόσμο»

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Πατρίς”, οι θιγόμενοι  κτηνοτρόφοι- ο ένας μάλιστα πέθανε λίγο καιρό μετά τη μήνυση- είναι οικογενειάρχες και σοβαροί επαγγελματίες, οι οποίοι ουδέποτε έχουν απασχολήσει τις διωκτικές Αρχές και τη Δικαιοσύνη.

Όπως αναφέρεται στη μήνυση, το εν λόγω δημοσίευμα αποτελεί προσβολή της τιμής τους αλλά και αμφισβήτηση της ηθικής, της κοινωνικής αξίας ήτοι περιφρόνηση του προσώπου τους. Η υπόθεση θα εκδικαστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών. (Εκτός του ότι τέτοιες “αστοχίες” συμβαίνουν και στις καλύτερες δημοσιογραφικές οικογένειες, το άλλο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι οι βρετανοί έστειλαν έναν “μπαρουτοκαπνισμένο” πολεμικό ανταποκριτή με πολλούς πολέμους πίσω του για να κάνει το ρεπορτάζ για τα Ζωνιανά).
http://www.lifo.gr/now/view/2682

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΠΛΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΟΥΣΤΟ