Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Κάτοικος της Κερατέας σοβαρά τραυματίας μετά από "επέμβαση" των ΜΑΤ



Ο σύγχρονος δικτάτορας με την πολιτική περιβολή επιτέλους σήμερα έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο και τι εννοούσε με τη φράση «πάση θυσία»!

Στις 3.45 το πρωί (31/3/2011) 25 άνδρες (;) των ΜΑΤ κατευθύνθηκαν στο ΜΠΛΟΚΟ του Λαυρίου, όπου βρίσκονταν μέσα στα πρόχειρα παραπήγματα περίπου 8 άτομα, κάτοικοι του Λαυρίου.

Αυτό που διαδραματίστηκε είναι αδύνατον να περιγραφεί αφού είναι ασύλληπτο ακόμα και για αστυνομική ταινία! Ανά 2 άτομα οι άνδρες των ΜΑΤ έμπαιναν στο πρόχειρο κατάλυμα, ξυλοκοπούσαν άγρια τους παρευρισκόμενους και αποχωρούσαν. Επί αρκετή ώρα τα ζεύγη των αστυνομικών διαδέχονταν το ένα το άλλο ξυλοκοπώντας και κραυγάζοντας «μέχρι το πρωί θα έχετε πεθάνει όλοι!»

Ένα άτομο νοσηλεύεται σε κεντρικό νοσοκομείο των Αθηνών σε σοβαρότατη κατάσταση, ενώ υπάρχουν και άλλοι ελαφρότερα τραυματισμένοι.

Ανηλεώς ξυλοκοπήθηκε ο Αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής ΚΑΤΣΟΥΝΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ, που είναι κατάμαυρος σε όλο το σώμα! Παρά τη δήλωση της ιδιότητάς του έγινε αντικείμενο άγριας κακοποίησης, ενώ έγιναν και σημαντικές φθορές στο αυτοκίνητό του.

Η βία με ευθύνη της Κυβέρνησης και του κ. Ραγκούση εγκαταστάθηκε στη Λαυρεωτική! Το ερώτημα όμως είναι για ποιο λόγο παραμένουν στον τόπο μας οι βιαστές της αξιοπρέπειας, της τιμής και της ζωής μας! Ποιους εξυπηρετούν; Τι συμφέροντα κρύβονται πίσω από αυτή την επιμονή; Τι φυλάνε οι δυνάμεις των ΜΑΤ 111 ημέρες στην Κερατέα αφού τα μηχανήματα είναι καμένα και οι αποφάσεις του Ειρηνοδικείου Λαυρίου απαγορεύουν κάθε εργασία στον αρχαιολογικό χώρο του Οβριόκαστρου;

Τα κτήματα μας τα προσέχουμε και μόνοι μας! Η αστυνομία πρέπει να προστατεύει τους πολίτες και όχι να μετατρέπεται σε αγροφύλακα! Εξάλλου η κυβέρνηση κατήργησε τους αγροφύλακες!

Για μια ακόμα φορά ζητάμε από την Κυβέρνηση να μας προστατεύσει από την Αστυνομία! Να απομακρύνει από τον τόπο μας τους δήθεν προστάτες μας, εκτός κι αν ισχύει η φράση «ο δολοφόνος γυρίζει πάντα στον τόπο του εγκλήματος!»

Ζητάμε επίσης να γίνει δεκτή η πρότασή μας για διαχείριση των απορριμμάτων της Λαυρεωτικής από εμάς τους ίδιους, σε τόπο που ήδη έχουμε υποδείξει και με σύγχρονη και επιστημονικά διασφαλισμένη μέθοδο.

Προτείνουμε λύση όταν κανείς άλλος δεν τολμά! Ας τολμήσει η Κυβέρνηση! Το κέρδος για όλους θα είναι σημαντικό!

Κύριε Υπουργέ,

Η λύση είναι στο χέρι σας και είναι πολύ απλή, αρκεί ο ρεβανσισμός και ο αυταρχισμός να βγουν από τη σκέψη σας! Εξάλλου σε ανθρώπους απευθύνεστε…όχι σε σκουπίδια!

Δελτίο Τύπου του Δήμου Λαυρεωτικής (Κερατέας) για τις δηλώσεις Ραγκούση

Προς: Υπουργό των Εσωτερικών κ. Ραγκούση.

Κύριε Υπουργέ

Με μεγάλη λύπη και απογοήτευση διαβάσαμε τις απόψεις σας στις εφημερίδες σχετικά με την πρόθεσή σας να ξεκινήσετε τα έργα κατασκευής ΧΥΤΑ στην Κερατέα
«πάση θυσία», παρά τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας.

Αυτό το «πάση θυσία» στη σημερινή Δημοκρατική; Ελλάδα ακούγεται στα αυτιά μας όπως τα αποφασίζουμε και διατάσουμε του δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλου.

Εκατό ημέρες αντίστασης, με 40 συλλήψεις και απαγγελίες κατηγοριών κατά τα πρότυπα εκτάκτων στρατοδικείων, επιθέσεις μέσα στα σπίτια μας με χημικά, με πιστόλια, με τραυματισμούς και ξυλοδαρμούς πολιτών (ακόμα και γυναικόπαιδων), με τον θάνατο ενός αγέννητου βρέφους, με τον εδαφικό και οικονομικό αποκλεισμό της πόλης μας δεν χόρτασαν την αδηφάγο διάθεσή σας να δείξετε ότι υπάρχετε σαν Κυβέρνηση και ότι μπορείτε να κυβερνάτε;

Μήπως το «πάση θυσία» κύριε Υπουργέ σημαίνει ότι θα έχουμε τώρα πια και νεκρούς;

Με το αίμα των ανθρώπων που αγωνίζονται για την Αξιοπρέπεια, για την Τιμή, για την Ζωή τους, για τον Τόπο τους και για την Ιστορία τους θέλετε να κάνετε μετάγγιση για την παράταση της εξουσίας σας;

Στο Πολιτισμό σας η Ανθρώπινη Ζωή έχει κάποια αξία κύριε Υπουργέ;

Αυτό το έργο που θέλετε «Πάση θυσία» να κάνετε δεν πρόκειται να γίνει ποτέ.
Δεν πρόκειται να γίνει ποτέ γιατί δεν θα το επιτρέψουμε εμείς και εμείς είμαστε και πολλοί και αποφασισμένοι.

Δεν ζούμε μέσα σε χρυσά κυβερνητικά κλουβιά, δεν μαθαίνουμε τι συμβαίνει από τους πληρωμένους χαφιέδες που έχετε γεμίσει την Κερατέα.

Εμείς ήμαστε στους δρόμους, στα χωράφια, στα μπλόκα, ζούμε το πρόβλημα που η δική σας αναλγησία δημιούργησε, από κοντά πρόσωπο με πρόσωπο και δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω.

Στηριζόμενοι στις δικές σας διαβεβαιώσεις και του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Λιακόπουλου ότι θα διαχειριζόμαστε τα δικά μας και μόνο σκουπίδια (Δήμοι Λαυρεωτικής και Σαρωνικού) σας έχουμε ήδη αποστείλει πρόταση διαχείρισης των απορριμμάτων μας προσδιορίζοντας και τον χώρο αναμένοντας την δική σας απάντηση.
Αντί αυτού από την ασφάλεια του γραφείου σας απειλείτε ότι το έργο θα γίνει.

Υιοθετείτε δηλαδή την γραμμή του κ. Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης ότι το έργο θα γίνει έστω για αν χρειασθεί να χρησιμοποιηθούν και τανκς;

Και ενώ υπάρχει συμφωνία με τον Γ.Γ. ψευδέστατα ισχυρίζεστε ότι κινδυνεύει η διαχείριση απορριμμάτων της Αττικής.

Είστε υπεύθυνος Υπουργός; Έχετε λόγο τιμής; Ή μήπως αυτή ξεπλύθηκε στην διαδρομή από την Πάρο στην Αθήνα;

Η Ελλάδα περνά δύσκολες ώρες και πρέπει όλοι να είμαστε ενωμένοι.
Ακραίες θέσεις σαν τις δικές σας κ. Υπουργέ δεν βοηθούν.

Ώς Δήμος έχουμε πλήρη συναίσθηση της κατάστασης και των ευθυνών μας.
Καλούμε και εσάς την ύστατη αυτή ώρα να σκύψετε πάνω στο πρόβλημα παραμερίζοντας πολιτικούς εγωισμούς και ρεβανσιστικές διαθέσεις.

Δεν περισσεύει, κύριε Υπουργέ, ούτε το αίμα των παιδιών μας αλλά ούτε και το αίμα των αστυνομικών.

Δεν περισσεύει επίσης ο χρόνος και το χρήμα που σπαταλάτε για να προστατεύετε τα ανύπαρκτα μηχανήματα και τα συμφέροντα των εργολάβων.

Στην Κερατέα κ. Ραγκούση εδώ και 100 ημέρες έχει ανάψει μια φωτιά, από εσάς εξαρτάται να την δείτε ως ένα φώς που θα φωτίσει τις σκέψεις σας ή σας μια φωτιά που θα εξελιχθεί σε ανεξέλεγκτη πυρκαγιά.

Εάν δεν πρυτανεύσει η λογική, η ορθή και αποτελεσματική σκέψη, εάν τα γεγονότα εξελιχθούν σε καταστροφική καταιγίδα σας προειδοποιούμε για άλλη μια φορά ότι:

«Η ΕΥΘΥΝΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΗ ΣΑΣ».

Εμείς ότι και να αποφασίσετε θα είμαστε εδώ, παρόντες και για τα καλά και για τα κακά. Εξ άλλου δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω γιατί εδώ είναι τα σπίτια μας, εδώ γεννηθήκαμε, εδώ ζούμε και εδώ έχουμε αποφασίζει να συνεχίσουμε την ζωή μας.

Εσείς είστε οι εισβολείς, εσείς είστε οι δυνάστες, εσείς βρίσκεστε παράνομα στην γη μας.

Εμείς έχουμε όχι μόνο την υποχρέωση αλλά κα το καθήκον να υπερασπίσουμε το Περιβάλλον μας, την Ιστορική και Πολιτιστική Κληρονομιά μας αλλά και την ίδια την Ζωή μας.

Ο Αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής
Βασίλειος Θηβαίος


Όλοι η Αθήνα πρέπει να πάει στην Κερατέα. Το καθεστώς αυτό θα στραφεί αύριο εναντίον άλλων Ελλήνων. Ας το σταματήσουμε τώρα.

ΕΠΙΠΛΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΟΥΣΤΟ