Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Έρευνα σε ξενοδοχεία για ομοφυλόφιλους για παραβίαση του νόμου περί Ισότητας και διακρίσεις εις βάρος ετεροφυλόφιλων!




«Αγάπη που έγινε δίκοπο μαχαίρι…»
Τα ξενοδοχεία που δέχονται μόνο ομοφυλόφιλους ερευνώνται από οργάνωση – Παρατηρητήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση για διακρίσεις εις βάρος ετεροφυλόφιλων ζευγαριών.
Η ‘Επιτροπή Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων’ (‘The Equality and Human Rights Commission’ ή EHRC) εξετάζει κατά πόσο οι "gay-only" ξενώνες παραβιάζουν το νέο νόμο που ψηφίστηκε για την προστασία τους ατόμου από άδικη μεταχείριση στην παροχή αγαθών ή υπηρεσιών.
Τον περασμένο μήνα, οι χριστιανοί ιδιοκτήτες ενός ξενώνα στην Κορνουάλη ήταν οι πρώτοι που βρέθηκαν ένοχοι για ‘διακρίσεις’ βάσει της νομοθεσίας περί Ισότητας, αφού αρνήθηκαν να επιτρέψουν σε έναν ζευγάρι ομοφυλόφιλων τη διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο, σε δίκη που υποστηρίχτηκε από την EHRC (βλ. ΕΔΩ και ΕΔΩ).
Τώρα, το Παρατηρητήριο λέει ότι πρέπει να καθιερωθεί μια «αντικειμενική ισορροπία» εξετάζοντας εάν τα καταλύματα που προορίζονται μόνο για ομοφυλόφιλους αψηφούν τη νομοθεσία.
Οι δικηγόροι της οργάνωσης ερευνούν τώρα το θέμα και η EHRC λέει ότι δεν έχει αποκλείσει τη λήψη δικαστικών μέτρων κατά των "gay-only" ξενοδοχείων εφόσον αποδειχτεί ότι κάνουν διακρίσεις εις βάρος των ετεροφυλόφιλων.
Ωστόσο, παραδέχεται ότι δεν έχει λάβει κάποια καταγγελία από το κοινό για τους χώρους αυτούς.
Το Παρατηρητήριο έχει επίσης δηλώσει ότι δαπανήθηκαν £ 15.320 από τα χρήματα των φορολογουμένων σε έργα για να εξασφαλιστεί ότι τα ξενοδοχεία τα οποία διαχειρίζονται χριστιανοί ‘συμμορφώθηκαν’ με το νόμο και έχει γράψει για να τους προειδοποιήσει για το πώς να μεταχειρίζονται τους ομοφυλόφολους.
Οι ξενοδόχοι που έχουν ξενώνες για άτομα του ίδιου φύλου φοβούνται τώρα ότι θα μπορούσαν να παύσουν τις εργασίες τους εάν υποχρεωθούν να ανοίξουν τις πόρτες τους σε ετερόφυλα ζευγάρια, καθώς θα μπορούσε να κάνει την βασική τους πελατεία, να αισθάνεται πιο ‘συνεσταλμένη’.
Ο John Bellamy, 55 ετών, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης ενός ξενοδοχείου ‘for men only’ για ομοφυλόφιλους στο Bournemouth, δήλωσε ότι η νέα νομοθεσία θα μπορούσε να οδηγήσει σε κλείσιμο των ξενώνων που είναι αποκλειστικά για ομοφυλόφιλους.
Ενώ, είπε, καλωσορίζουμε το νέο νόμο περί Ισότητας για την καταπολέμηση των διακρίσεων, πρόσθεσε ότι τώρα "έχει κόστος".
"Ήξερα ότι η καθιέρωση της νέας νομοθεσίας είναι ένα δίκοπο μαχαίρι", είπε ο κ. Bellamy, ο οποίος διαχειρίζεται το Hamilton Hall, το οποίο διαφημίζει ότι «τα ρούχα είναι προαιρετικά» στο ξενοδοχείο.
"Έχουμε αγωνιστεί για αυτόν τον νόμο για χρόνια, έτσι ώστε όλοι να είναι ‘ίσοι’, αλλά αυτό θα μπορούσε να βάλει ένα τέλος στα ‘gay-only’ θέρετρα.
"Τα gay μπαρ και κλαμπ κλείνουν διότι δεν μπορούν να περιορίζονται πια και ο gay κόσμος χάνει την ‘κουλτούρα’ του."
Ο Mark Hurst, ο οποίος έχει ένα "gay-only" ξενώνα στο Blackpool εξέφρασε επίσης φόβους ότι θα μπορούσε να χάσει την ομοφυλοφιλική πελατεία του, εάν είναι αναγκασμένος να δέχεται και ετεροφυλόφιλους.
«Πολλοί από αυτούς θα αισθάνονται πιο ‘συνεσταλμένοι’. Σε πολλούς από τους επισκέπτες μας αρέσει να κάθονται στο σαλόνι και να αγκαλιάζονται για να παρακολουθήσουν μια ταινία», είπε.
«Μπορούν να κρατούν τα χέρια και να δίνουν ένα μικρό φιλί και να συμπεριφέρονται με έναν τρόπο που θα συμπεριφέρονταν εάν ήταν σε ένα ‘μεικτό’ πλήθος."
Η EHRC, δήλωσε: «καθώς υπάρχει μεροληψία σε θέματα σχετικά με τους ‘χριστιανικούς’ ξενώνες και ξενοδοχεία όπως έχουν επίσημα υποπέσει στην αντίληψή μας, και όπως εμείς ελέγχουμε το δίκαιο στον τομέα αυτό, υπάρχει ανάγκη για την Επιτροπή να συστήσει μια ‘αντικειμενική ισορροπία’».
"Ερευνούμε, ως εκ τούτου, το θέμα των ‘gay-only’ ξενοδοχείων και ξενώνων και τη πολιτική διάκρισης ως προς την μεταχείριση προς τα ετερόφυλα ζευγάρια που ορισμένες από αυτές τις ‘gay-only’ εγκαταστάσεις μπορεί να έχουν.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΠΛΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΟΥΣΤΟ