Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει !


Εκτύπωση E-mail
Βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει αν δεν θέλετε να το χάσετε, λένε οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου Κουίνσλαντ και το αποδεικνύουν με τα αποτελέσματα των ερευνών τους. ImageΌπως αναφέρει ο Δρ Μάθιου Μπάμπλινγκ, από το Τμήμα Ψυχολογίας και Συμβουλευτικής του Πανεπιστημίου Κουίνσλαντ, δεν ευσταθεί η παλαιότερη άποψη των επιστημόνων ότι με τα χρόνια συρρικνώνεται η μάζα του εγκεφάλου έως και κατά 12% για τα ηλικιωμένα άτομα.
Ο κ. Μπάμπλινγκ, που ηγήθηκε των τελευταίων ερευνών, λέει ότι η διαδικασία της νευρογένεσης που παρατηρείται συνήθως στον ανθρώπινο εγκέφαλο κατά την παιδική και εφηβική ηλικία, μπορεί να συνεχιστεί και κατά την ενήλικη ζωή και έως τα βαθιά του γεράματα.
Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το ανθρώπινο μυαλό αναπτύσσει νέους νευρώνες όταν ο άνθρωπος μαθαίνει καινούρια πράγματα ή όταν αλλάζει τον τρόπο σκέψης του μετά από ψυχολογική θεραπεία.
Εξετάζοντας τον εγκέφαλο ατόμων πριν και μετά από θεραπευτική ψυχολογική αγωγή, διαπίστωσαν ότι ο εγκέφαλός τους είχε αρχίσει να «γεννά» νέους νευρώνες, οι οποίοι όπως εικάζουν οι επιστήμονες μπορεί να άλλαξαν και την συμπεριφορά των πασχόντων. 
Ο κ. Μπάμπλινγκ ανέφερε ότι η διαδικασία της νευρογένεσης σταματά όταν ένα άτομο πάσχει από κατάθλιψη και στόχος της φαρμακευτικής αγωγής που ξεκινά το άτομο είναι η επανέναρξή της.
Τέλος, ότι οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ακόμα και όταν πρόκειται για το μυαλό ηλικιωμένων ατόμων αν αυτά τα άτομα μαθαίνουν καινούρια πράγματα και «γυμνάζουν» το μυαλό τους μπορούν να το κρατήσουν υγιές και "ζωντανό" μέχρι τα βαθιά τους γεράματα.
http://www.diodos.gr/content/view/232/43/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΠΛΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΟΥΣΤΟ