Επίσης επισημαίνουν πώς η τελική απαγορευμένη ζώνη γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα ενδεχομένως να χρειαστεί να επεκταθεί στα 100 χλμ. αν και εφόσον η καταστροφή είναι ολική.
Οι πρώτοι αυτοί υπολογισμοί αναφέρουν πώς 45 εκατ. πολίτες θα επηρεαστούν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο από τις περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της βιβλικής αυτής καταστροφής.
Γάλλοι ειδικοί αναφέρουν ότι το χειρότερο σενάριο, το οποίο πλέον είναι εξαιρετικά πιθανό να συμβεί, αφορά στην ολική καταστροφή, διαδοχικά, των έξι μονάδων στη Φουκουσίμα. Στις τρείς μονάδες 1, 2 και 3 η καταστροφή θα αφορά στο λιώσιμο των πυρήνων σε διαδικασία σχάσης, ενώ στους υπόλοιπους θα αφορά στην διάχυση ραδιενεργών υλικών από το αποθηκευμένο και χρησιμοποιημένο καύσιμο.
Θα είναι η πρώτη φορά που η ανθρωπότητα θα αντιμετωπίσει ένα τέτοιο φαινόμενο. Στο Τσέρνομπιλ δεν έλιωσε ο πυρήνας σε κατάσταση σχάσης.
Οι Γάλλοι ειδικοί εξηγούν πώς το σύνολο των ραδιενεργών υλικών θα είναι μεν μεγαλύτερο από εκείνο που διαχύθηκε κατά την έκρηξη του Τσέρνομπιλ αλλά η τελική επιμόλυνση θα ανέλθει στο 10 με 50% εκείνης που μετρήθηκε συνολικά, μετά από την έκρηξη στην Ουκρανία, τον Απρίλιο του 1986.
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/03/45_18.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου