Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Η τρόικα κόβει επιδόματα και η δικαιοσύνη τα δίνει πίσω!



Μετά από απόφαση του Αρείου Πάγου αναδρομικά θα εισπράξουν επίδομα ύψους 176 ευρώ και οι καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δικαιώνοντας μάλιστα και εκπαιδευτικούς με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Σύμφωνα με τον Capital ο Άρειος Πάγος με την απόφαση του αυτή υποχρεώνει το Δημόσιο να καταβάλει το επίδομα αναδρομικά στους εκπαιδευτικούς, γιατί έκρινε ως αντισυνταγματική την εξαίρεσή τους καθώς έχει ήδη χορηγηθεί σε πολλές άλλες κατηγορίες εργαζομένων υπό ανάλογες συνθήκες.

Μάλιστα με το σκεπτικό της απόφασης του ο Άρειος Πάγος ανοίγει διάπλατα το δρόμο για τη δικαίωση και όποιων άλλων κατηγοριών εργαζομένων δεν έχουν πάρει το επίδομα αφού δέχεται πως αποτελεί ουσιαστικά προσαύξηση του μισθού.

Η δικαστική απόφαση ενισχύει επίσης την προοπτική αναδρομικής καταβολής στους συμβασιούχους γενικότερα, δικαιώνοντας εργαζόμενους με σύμβαση ορισμένου χρόνου, ενώ δεν δέχεται την επέκταση του επιδόματος μόνο στις κατηγορίες εκείνες που έχουν ειδικό μισθολόγιο ή παίρνουν άλλη πρόσθετη μισθολογική παροχή που αντισταθμίζεται με το επίδομα των 176 ευρώ, όπως δηλαδή οι γιατροί, οι εξεταστές υποψήφιων οδηγών και οι εργαζόμενοι σε δημοτικές επιχειρήσεις.

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΠΛΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΟΥΣΤΟ