Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Εγκαταλείπουν τα παιδιά τους γιατί δεν μπορούν να τα αναθρέψουν!!



Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν ανήλικα παιδιά των οποίων οι γονείς παίρνουν την απόφαση να τα αφήσουν στα παιδικά χωριά SOS, αδυνατώντας να τα αναθρέψουν. 


Τα ολοένα και αυξανόμενα νούμερα δείχνουν...


την δραματική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει πολλές ελληνικές οικογένειες. 



Σύμφωνα λοιπόν με στοιχεία, τα οποία ανέφερε ο Διευθυντής Κοινωνικής Εργασίας και Έρευνας των παιδικών χωριών SOS, στο Ράδιο 9, Στέργιος Σιφνιός «υπάρχει αυξητική τάση των οικογενειών που για οικονομικούς λόγους αφήνουν τα παιδιά τους, προκειμένου να έχουν ένα πιάτο ζεστό φαγητό, όσο δύσκολο και αν τους είναι να τα αποχωριστούν». 


Μάλιστα το 80% των ανθρώπων που δίνουν τα παιδιά τους είναι Έλληνες και όχι αλλοδαποί! 


Σύμφωνα με τα όσα επεσήμανε ο κος Σιφνιός, η αύξηση της ανεργίας, τα χαμηλά μεροκάματα, αλλά και η ανύπαρκτη κρατική κοινωνική πολιτική, είναι οι κύριοι λόγοι που εξαναγκάζουν τους γονείς να «εγκαταλείψουν» τα παιδιά τους. 


Ο Διευθυντής Κοινωνικής Εργασίας και Έρευνας στα παιδικά χωριά SOS, τόνισε επίσης ότι σε λίγο καιρό, δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν, γιατί, ο νέος φορολογικός νόμος τα έχει «γονατίσει» φορολογώντας όχι μόνο τις δωρεές αλλά και το ίδιο το παιδικό χωριό, καθώς επίσης και γιατί εντός ολίγου καιρού δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν λόγω πληρότητας.


http://24gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΠΛΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΟΥΣΤΟ