Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Θερμή χειροκρότηση



Θερμή χειροκρότηση:Tο χτύπημα των παλαμών των χεριών μεταξύ τους και ο θόρυβος που προκαλείται με σκοπό να εκφραστεί αποδοχή, επιδοκιμασία ή ενθουσιασμός για κάποιον ή κάτι (WIKIPEDIA).Eτυμολογία: Η λέξη μαρτυρείται από το 1835
Βουλή των Ελλήνων Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011.
Παπανδρέου:«Nα δώσουμε στα παιδιά μας μια Ελλάδα χωρίς χρέη» . – Θερμή χειροκρότηση απ’ τους βουλευτές. Χειροκροτούν γιατί; Τα 400 τόσα δις ούτε σε 40 χρόνια δεν ξεπληρώνονται. Άρα; “Να δώσουμε στα εγγόνια μας μια Ελλάδα χωρίς χρέη”. Και αν …!
Σαμαράς:Μήπως, αντί ΛΑΟΣ, είστε «ΛΑΓΟΣ» κ. Καρατζαφέρη; -Θερμή χειροκρότηση απ’ τους βουλευτές. Θα μου πείς τι Λαός τι Λαγός. Αρχίζουν και τα δύο από λάμδα και λήγουν σε ος.
Από εδώ και πέρα  αρχίζουν τα τρίο.
Παπανδρέου   : … χρέος, χρέος, χρέος:  Θερμή χειροκρότηση. Σαμαράς          : …ανάπτυξη, ανάπτυξη, ανάπτυξη: Θερμή χειροκρότηση. Τσίπρας           : …ελεγχόμενη πόλωση, συναίνεση , χρεωκοπία: Θερμή χειροκρότηση. Καρατζαφέρης: …συγνώμη,συγνώμη,συγνώμη: Θερμή χειροκρότηση.
Αν μας αντέξει το σχοινί, θα φανεί στο χειροκρότημα!(χα). Τελικά είστε μια ωραία ατμόσφαιρα!
Κύριοι βουλευτές, τι χειροκροτείτε; Την ευρηματικότητα των αρχηγών σας; Τους πόντους που κερδίζει ο καθένας ανάλογα με την ατάκα που πετάει; Tί τέλος πάντων, γιατί εγώ δεν είδα κανέναν απ’ τους πολίτες να χειροκροτεί. Είτε είναι δεξιά, αριστερά ή άκρα. Πού τέλος πάντων βρίσκεται η αποδοχή, επιδοκιμασία, ή ο ενθουσιασμός;  Έτσι , για να χειροκροτήσω και εγώ. Να χειροκροτήσω για τα άνεργα δυό μου παιδιά, για τον πληθωρισμό 4.5%, για τα λεφτά που μου κόψατε, για τον διπλασιασμό των αστικών, υπεραστικών, τρένων, για την φοβερή παροχή υγείας που απολαμβάνω, για την μοσχοβολιά που μας γέμισε ο Στρος Καν, για την  Εθνική περηφάνια που με γέμισε η τρόικα, για την δικαιοσύνη στις μίζες της Siemens, του Βατοπαιδίου, των υποβρυχίων, των ΜΚΟ, του ασφαλιστικού, τα κλειστά μαγαζιά , που να πάρει είναι και πολλά, που να τα θυμάμαι όλα. Ή για την πίκρα ΟΛΩΝ που μου δίνετε κάθε ημέρα. Σεις αρχηγοί των κομμάτων. Τι νομίζεται; Περιχαρακωμένοι πίσω από λακέδες, σωματοφύλακες και παρατρεχάμενους. Νομίζετε πως σας βλέπω με δέος; Κυβερνάτε χειρότερα απ’ ότι θα κυβερνούσε ένας εικοσάχρονος. Σας αντιμετωπίζω σαν είδος που πρέπει οπωσδήποτε να εξαφανιστεί για να σωθεί ο έρμος αυτός τόπος. ΔΕΝ ΜΕ ΕΜΠΝΕΕΤΕ ΠΛΕΟΝ! ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΘΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΕ! ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ ! ΔΕΝ ΣΑΣ ΘΕΛΩ!
Το πιστόλι ο Παπανδρέου πρέπει να το ξέχασε πάνω σε κείνο το τραπέζι. Λέω, μήπως και υπάρχει κανείς με φιλότιμο . Αλλά μπα! Πάλι εμάς σημαδεύει.
Αρισταρχος.ελ                                                                                                                                  (Η ΕΛΛΑΣ ΗΤΑΝ Κ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΠΛΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΟΥΣΤΟ