Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΤΕΡΑ!!!!!


Αντιδράσεις για την εξωσωματική σε ελεύθερες ή λεσβίες


Στη Βικτώρια της Αυστραλίας.

Μια νέα νομοθεσία στην Αυστραλία φέρνει αρκετές αντιδράσεις, καθώς το σύστημα Υγείας πλέον αποζημιώνει κάθε γυναίκα, ανεξάρτητα αν είναι παντρεμένη ή όχι, που επιθυμεί να τεκνοποιήσει με τη μέθοδο της εξωσωματικής ή τεχνητής γονιμοποίηση με την προϋπόθεση φυσικά να μην είναι στείρα.

Πράγμα που σημαίνει ότι τα χρήματα των φορολογουμένων προσφέρονται τώρα και στα ζευγάρια των ομοφυλόφιλων γυναικών ή και σ' εκείνες χωρίς σύντροφο, που επιθυμούν να γίνουν μητέρες.

Οι κλινικές που ειδικεύονται στον τρόπο αυτό γονιμοποίησης αναφέρουν ότι η αλλαγή του νόμου είχε ως συνέπεια να αυξηθεί ο αριθμός των ενδιαφερομένων, για πρώτη φορά στη Βικτώρια.
Ο μέσος όρος ηλικίας των γυναικών χωρίς σύντροφο και των ομοφυλόφιλων που καταφεύγουν στην τεχνητή μέθοδο γονιμοποίησης είναι 39,5, δύο χρόνια δηλαδή υψηλότερος από εκείνον των γυναικών με σύντροφο.
Με την αύξηση των διαζυγίων, να σημειωθεί, έχει αυξηθεί και ο αριθμός των γυναικών που είναι ανύπαντρες μητέρες, φτάνοντας από το 16% που ήταν το 1980, στο 33% σήμερα.

Ο διευθυντής της κλινικής εξωσωματικής γονιμοποίησης του Μόνας, Δρ. Πίτερ Λούτζεν, δήλωσε αναφορικά ότι "πολλές από τις γυναίκες χωρίς σύντροφο που επιδιώκουν να γίνουν μητέρες με την μέθοδο της εξωσωματικής ή τεχνητής γονιμοποίησης, πλησιάζουν τα 40 και ανήκουν στην κατηγορία εκείνων που προτεραιότητά τους ήταν η καριέρα τους ή που δεν έχουν ακόμη βρει τον κατάλληλο σύντροφο".

Ο ίδιος θα πει ότι το μήνυμα το οποίο επιθυμεί να στείλει προς τα έξω είναι ότι "οι πιθανότητες γονιμοποίησης πέφτουν κάθετα μετά τα 38 - 40. Σ' αυτή την ηλικία η γυναίκα έχει μόνο 5% πιθανότητες να συλλάβει φυσιολογικά και 12% με την εξωσωματική ή τεχνητή γονιμοποίηση".

Στην κλινική του Μόνας (Monash) πέρυσι 158 γυναίκες χωρίς σύντροφο και ομοφυλόφιλες, σε σύνολο 4.120, επιχείρησαν να τεκνοποιήσουν με τη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Οι δωρητές σπέρματος δεν έχουν καμία απολύτως υποχρέωση, καμία ευθύνη, αλλά και κανένα δικαίωμα. Όταν όμως το παιδί γίνει 18 χρόνων έχει κάθε δικαίωμα να ζητήσει και να λάβει όλες τις πληροφορίες αναφορικά με τον βιολογικό του πατέρα.

Οι αντιδράσεις για τη νέα νομοθεσία που ανοίγει την πόρτα της μητρότητας στις γυναίκες χωρίς σύντροφο και τις ομοφυλόφιλες δεν έχουν μόνο οικονομικά αλλά και 'ηθικά' κίνητρα.

Ο διευθυντής του Αυστραλιανού Χριστιανικού Λόμπι , Τζιμ Ουάλας, θα πει χαρακτηριστικά: "Εδώ κατακρεουργείται το φυσικό δικαίωμα των παιδιών να έχουν και πατέρα".

"Ο άντρας έχει έναν σπουδαίο ρόλο να παίξει, δεν είναι όμως απαραίτητο να είναι και ο βιολογικός πατέρας", θα πει ο δρ. Ρίτσαρντ Φίσερ από το Πανεπιστήμιο Νιούκασλ, εμπειρογνώμων επί του θέματος και συγγραφέας του βιβλίου Ο Παράγων Πατέρας (The Dad Factor).

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι οι γυναίκες στα 40 τους χρόνια έχουν μόνο 12% πιθανότητα να συλλάβουν με τη μέθοδο της εξωσωματικής (IVF) ή τεχνητής γονιμοποίησης, ένα ποσοστό που μειώνεται κάθετα, όσο μεγαλώνει η ηλικία της γυναίκας. Παράλληλα, η πιθανότητα να κρατήσουν το έμβρυο είναι μία στις δύο, σύμφωνα με άλλη μελέτη που έγινε στην Αυστραλία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΠΙΠΛΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΟΥΣΤΟ