Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Για κακούργημα κατηγορούνται Κουκουβίνος- Σωτηροπούλου



Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης παραπέμπονται να δικαστούν οι δικηγόροι Μιχάλης Κουκουβίνος και Σταματία Σωτηροπούλου, οι οποίοι είχαν εμπλακεί στην υπόθεση των ακτημόνων της Νέας Ραιδεστού Θεσσαλονίκης που διεκδικούσαν ακίνητα τα οποία κατέληξαν ως ανταλλάξιμα στη Ιερά Μονή Βατοπεδίου του Αγίου Όρους και μετέπειτα πουλήθηκαν στην εταιρία «Ανθεμιάς». 


Η υπόθεση άρχισε να...



διερευνάται από τη δικαιοσύνη, το Νοέμβριο του 2008, μετά την αποκάλυψη βίντεο, όπου εμφανίζονταν ο Μ. Κουκουβίνος να ζητά χρήματα από τον μεγαλομέτοχο της εταιρίας «Ανθεμιάς», Αθανάσιο Πάπιστα και τον επιχειρηματία Μάρκο Καραμπέρη, υποσχόμενος να μπλοκάρει τις διεκδικήσεις των ακτημόνων στα αρμόδια δικαστήρια.


Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ο δικηγόρος -δρώντας εις γνώση της συντρόφου του- απαιτούσε το χρηματικό ποσό των 80.000 ευρώ και τέσσερα από τα συνολικά 76 οικόπεδα που είχε αγοράσει η «Ανθεμιάς» από την Ιερά Μονή Βατοπεδίου ή το συνολικό ποσό των 200.000 ευρώ.


Εξάλλου, κατά το βούλευμα, το ζευγάρι κατηγορείται ότι εξαπάτησε ακτήμονα, αποσπώντας 26.280 ευρώ, για δήθεν νομικές ενέργειες που αφορούσαν τη διεκδίκηση ακινήτου για λογαριασμό του πελάτη τους.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΠΛΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΟΥΣΤΟ