Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΕΡΓΙΩΝ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ...



Εβδομάδα απεργιών και στάσεων εργασίας ξεκινά από αύριο Δευτέρα. Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών με νέα τριήμερη πανελλαδική απεργία από την Τετάρτη αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί το Σάββατο κατά τη...
 διάρκεια συνεδρίασης του διοικητικού...
συμβουλίου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), με τη συμμετοχή των προέδρων όλων των φαρμακευτικών συλλόγων της χώρας ενώ προειδοποιούν με προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο σε περίπτωση που ψηφισθεί, όπως έχει προταθεί, το νομοσχέδιο για το άνοιγμα του επαγγέλματος.
Συγκεκριμένα,αποφάσισαν τριήμερες 24ωρες πανελλαδικές απεργίες την Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή 26, 27 και 28 Ιανουαρίου. Για το διάστημα αυτό οι ασθενείς με ιατρική συνταγή θα εξυπηρετούνται από τα φαρμακεία υπηρεσίας. Την ίδια ώρα, σκληρότερη στάση κρατά ο Φαρμακευτικό Σύλλογος Πειραιά, που ξεκινά κυλιόμενες 48ωρες απεργίες. Από αύριο τα Φαρμακεία του Πειραιά θα είναι κλειστά για όλη την εβδομάδα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά, Κωνσταντίνο Κούβαρη, οι φαρμακοποιοί του Πειραιά δεν θα δίνουν φάρμακα επί πιστώσει στους ασφαλισμένους πέντε ταμείων( ΟΠΑΔ, ΗΣΑΠ, ΔΕΗ, ΤΣΑΥ και Ταμείο Συμβολαιογράφων), καθώς εδώ και πέντε μήνες δεν έχουν πληρώσει.
Στάση εργασίας για τη Δευτέρα έχουν προγραμματίσει οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία.
Συγκεκριμένα για 5 ώρες από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα η Αθήνα τη Δευτέρα, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη γενική συνέλευση των εργαζομένων, προκειμένου να καθορίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.
Μετά την απόφαση να κηρυχτεί παράνομη η απεργία της 21/1/2011, η ΟΣΥΠΑ απεφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας την Τρίτη 25 Ιανουαρίου. Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας δε θα συμμετέχουν στην απεργία. Οι πτήσεις θα επηρεαστούν μόνο στα περιφερειακά αεροδρόμια.
Σε κινητοποιήσεις που θα πάρουν πολλές και διάφορες μορφές, συλλαλητήρια, με τρακτέρ, στις πλατείες των πόλεων, αποκλεισμοί δρόμων και οδικών κόμβων, καταλήψεις υποκαταστημάτων της ΑΤΕ, του ΕΛΓΑ, της ΔΕΗ κι άλλων υπηρεσιών προχωρούν, από τη Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου οι μικρομεσαίοι αγρότες όλης της χώρας.
Συγκεκριμένα: Τη Δευτέρα, 24/1, συλλαλητήριο στα Τρίκαλα. Την Τρίτη, 25/1 συλλαλητήριο στα Φάρσαλα και συγκέντρωση, με αγροτικά μηχανήματα, μπροστά στην Αγροτική Τράπεζα.στην Ορεστιάδα. Την Τετάρτη, 26/1 συλλαλητήριο, με τρακτέρ στην Καρδίτσα, στην Ελασσόνα, τη Λέσβο και παράσταση διαμαρτυρίας στο Ηράκλειο. Την Πέμπτη, 27/1 κατάληψη υποκαταστήματος ΕΛΓΑ στη Λάρισα και στην Αλεξανδρούπολη. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Χανιά και παράσταση διαμαρτυρίας και συμβολικό αποκλεισμό των κεντρικών γραφείων του ΕΛΓΑ στο Ηράκλειο. Την Παρασκευή, 28/1, συγκέντρωση στην Αγιά της Λάρισας και το Άργος, με τη συμμετοχή αγροτών από Αργολίδα, Κορινθία, Αρκαδία, Λακωνία, Μεσσηνία).
Η Δ.Ο.Ε. αποφάσισε την κήρυξη 2ωρης στάσης εργασίας την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011, για τις δυο τελευταίες διδακτικές ώρες του πρωινού κύκλου και τις δυο πρώτες του απογευματινού, προκειμένου να πάρουν μέρος οι εκπαιδευτικοί, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα στη μία το μεσημέρι στο Υπουργείο Παιδείας. Συλλαλητήριο κατά της Ακρίβειας (αυξήσεις σε εισιτήρια, διόδια, είδη πρώτης ανάγκης) την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011.

http://www.roufianos.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΠΛΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΟΥΣΤΟ