Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΤΡΕΣ ΓΥΜΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ (ένα θέμα που πέρασε στα ψηλά)

Γιατί καταργείται το Σώμα Διώξης Ηλεκτρονίκου Εγκλήματος της Θεσσαλονίκης ;

13 Ιανουαρίου 2011
Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας, απέστειλε ( Παρασκευή 7 Ιανουαρίου)  επιστολή στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή για την απόφαση να καταργηθεί το τμήμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος που λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη και να μεταφερθεί στην Αθήνα.
Στην επιστολή του αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η απόφασή σας για διακοπή της λειτουργίας του τμήματος δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και έχει την ευθύνη για ολόκληρη τη βόρεια Ελλάδα, προκαλεί ανησυχία και προβληματισμό ως προς την αποτελεσματικότητά της.
Η συγκεκριμένη υπηρεσία έχει επιδείξει αξιοθαύμαστη αποτελεσματικότητα και έχει συμβάλλει στην εξάρθρωση διεθνών κυκλωμάτων παιδικής πορνογραφίας και άλλων αξιόποινων πράξεων διαδικτυακής εγκληματικότητας στην περιοχή ευθύνης της.
Χαρακτηριστικά σας αναφέρω ότι στα πέντε χρόνια λειτουργίας της, παρουσίασε αύξηση στην εξιχνίαση υποθέσεων σε ποσοστό κοντά στο 1000%, ενώ πρόσφατα ενισχύθηκε με εξειδικευμένο προσωπικό προκείμενου να μπορέσει να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία της.
Σε μια εποχή που το ηλεκτρονικό έγκλημα αποτελεί ένα από τα κυριότερα προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ως κοινωνία και να πατάξετε εσείς ως Υπουργείο, η απόφασή σας να συγκεντρώσετε όλες τις υπηρεσίες της συγκεκριμένης διεύθυνσης στην Αθήνα, αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την επιτυχή πάταξή του.
Σας ζητώ πριν λάβετε την οριστική σας απόφαση, να επανεξετάσετε το σκεπτικό σας και να διατηρήσετε τη λειτουργία του τμήματος δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και έχει την ευθύνη για ολόκληρη τη βόρεια Ελλάδα προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δε θα δημιουργηθεί επιχειρησιακό κενό στον ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα της πάταξης του ηλεκτρονικού εγκλήματος».


http://www.elliniko-fenomeno.gr/?p=8711#more-8711

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΠΛΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΟΥΣΤΟ