Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011

Τιμές καυσίμων: Τι είπαν και τι έκανανΣάββατο 3 Οκτωβρίου 2009. Στο τιμόνι της χώρας κυβέρνηση της ΝΔ .Μια ημέρα πριν τις Εθνικές εκλογές.
Σύμφωνα με τις τελευταίες τιμοληψίες του υπουργείου Ανάπτυξης η μέση τιμή της αμόλυβδης, πανελλαδικά, διαμορφώθηκε σε 1,056 €/ lit , μειωμένη κατά 0,008 €/ lit σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη τιμοληψία.
Η Ελλάδα είναι η δεύτερη φθηνότερη χώρα στις τιμές καυσίμων στην Ε.Ε
Ο τομεάρχης για θέματα Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δηλώνει στην εφημερίδα «Ισοτιμία» που κυκλοφορεί εκείνη την ημέρα: «Είναι ξεκάθαρο ότι η αγορά των καυσίμων στην Ελλάδα δεν λειτουργεί ανταγωνιστικά. Όλοι ξέρουν ότι υπάρχουν εναρμονισμένες πρακτικές σε βάρος του καταναλωτή. Αυτό θα τελειώσει! Για να φτιάξεις ομελέτα πρέπει να σπάσεις και αυγά. Όταν χρειασθεί δεν θα διστάσουμε να επιβάλουμε και πλαφόν…. Το πάρτι κερδοσκοπίας εις βάρος του καταναλωτή έχει ημερομηνία λήξεως: την 4η Οκτωβρίου!»
Σήμερα 31 Ιανουαρίου 2011. Μόλις 16 μήνες μετά. Στο τιμόνι της χώρας -αυτούς τους 16 μήνες- είναι κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ .
Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο τιμών καυσίμων – που βασίζεται σε δηλώσεις των ίδιων των πρατηριούχων και όχι σε τιμοληψίες- η μέση τιμή της αμόλυβδης σήμερα είναι 1,635 €/ lit ( Σε ορισμένες περιοχές της χώρας η τιμή έχει ξεπεράσει και το ….1,9 €/ lit !)
Ο καταναλωτής ,δηλαδή, πληρώνει μέσα σε μόλις 16 μήνες την τιμή της αμόλυβδης ακριβότερα κατά 54.9% !
Η Ελλάδα είναι η ακριβότερη χώρα στις τιμές καυσίμων στην Ε.Ε
Τα συμπεράσματα δικά σας!

http://kostasxan.blogspot.com/2011/01/blog-post_5556.html?utm_source=BP_recent

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΠΛΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΟΥΣΤΟ