Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

100 εκατομμύρια ευρώ από την Ελλάδα στην Αλβανία



Το γνωστό έγινε επιτέλους γνωστό, ότι δηλαδή οι νόμιμοι μετανάστες, αλβανικής καταγωγής έστειλαν στην πατρίδα τους περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ μέσα στο προηγούμενο καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της Εμπορικής Τράπεζας στην Αλβανία, Γιώργο Καρακώστα, οι μετανάστες έστειλαν μέσω των ελληνικών τραπεζών που δραστηριοποιούνται στη γείτονα χώρα το ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ συνολικά...
Πάντως, το τραπεζικό σύστημα στην Αλβανία δεν περνά και τις καλύτερες ημέρες του,αφού οι τράπεζες δεν προχωρούν εύκολα σε χρηματοδότηση ιδιωτών και επιχειρήσεων, ενώ το real estate έχει στην κυριολεξία παγώσει.

Σύμφωνα με τον κ. Καρακώστα, περίπου 15.000 ακίνητα παραμένουν απούλητα, λόγω της έλλειψης χρημάτων για αγορά ακινήτων.

Στο τραπεζικό σύστημα της Αλβανίας, το σύνολο των καταθέσεων διαμορφώνεται περίπου σε 6 δισεκατομμύρια ευρώ, το σύνολο των δανείων περίπου στα 3,5 δισ. ευρώ, οπότε έχουμε μια καλή σχέση δανείων - καταθέσεων.

Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας διαμορφώνεται στο 16,2% και ο δείκτης κερδοφορίας των τραπεζών στο 6,4%.

"Βέβαια αυτό που απασχολεί το σύστημα", είπε ο κ. Καρακώστας, "είναι τα προβληματικά δάνεια, τα οποία σε ένα βαθμό ελέγχονται. Σήμερα ο δείκτης των προβληματικών δανείων διαμορφώνεται περίπου στο 16% στο σύνολο των δανείων".


http://apolitistosteki.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΠΛΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΟΥΣΤΟ