Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

«Λουκέτο» σε άλλα δύο ξενοδοχεία στην Αθήνα



 
Συνεχίζονται οι απώλειες στο ξενοδοχειακό δυναμικό της Αθήνας.

Μετά από τα ξενοδοχεία «Εσπέρια» και «Κάνιγγος 21» που έκλεισαν τον Δεκέμβριο στον κατάλογο των «λουκέτων» έρχονται να προστεθούν δύο ξενοδοχεία του ομίλου Δασκαλαντωνάκη στην Ομόνοια.
Πρόκειται για τα ξενοδοχεία «Ακροπόλ» και...
 «Fashion Ηouse Ηotel», συνολικής δυναμικότητας 500 κλινών, μέλη της αλυσίδας Classical Hotels του ομίλου τα οποία όπως αποφάσισε η διοίκηση θα σταματήσουν την λειτουργία τους. Τα αίτια της αποχώρησης αποδίδονται στην υποβάθμιση του κέντρου της Αθήνας, τα τελευταία χρόνια αλλά και στα υπερβολικά μισθώματα που πλήρωνε προς τους ιδιοκτήτες των δύο κτιρίων.
Το «Αcropol» ήταν εκμισθωμένο από ιδιώτη ενώ το ακίνητο του «Fashion Ηouse Ηotel» ανήκει στο Γηροκομείο Αθηνών, με ετήσιο μίσθωμα που έφθανε στα ?2,5 εκατ., καθώς περιλάμβανε και μια χορηγία του κ. Δασκαλαντωνάκη προς το ίδρυμα.
Η στρατηγική του ομίλου περιλαμβάνει την «αντικατάσταση» των 550 συνολικά κλινών της Αθήνας με 850 κλίνες που θα προστεθούν στο δυναμικό του στην περιφέρεια της χώρας. Ετσι στις αρχές Φεβρουαρίου θα αρχίσει να λειτουργεί η μονάδα «Αστέρας Αλεξανδρούπολης» η κατασκευή της οποίας μόλις ολοκληρώθηκε, ενώ ανακοινώθηκε και η μακροχρόνια μίσθωση, με δυνατότητα αγοράς, του ξενοδοχείου «Μeli Ρalace» στο Λασίθι της Κρήτης.

NEWSN.WORDPRESS.COM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΠΛΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΟΥΣΤΟ