Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Σε νέα αποχή οι δικηγόροι της περιφέρειας



Από σήμερα μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου

Σε νέο γύρο κινητοποιήσεων προχωρά ο κλάδος των δικηγόρων αντιδρώντας στο νομοσχέδιο που προβλέπει το άνοιγμα του επαγγέλματός τους.

Σε αποχή από τα καθήκοντά τους προχωρούν από σήμερα έως και την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου τα μέλη των περιφερειακών δικηγορικών συλλόγων της χώρας. Η απόφαση ελήφθη χθες στη Θεσσαλονίκη κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι 41 (σε σύνολο 63) δικηγορικών συλλόγων της χώρας.

Αμέσως αναμένεται να συνεδριάσει και ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης προκειμένου να επικυρώσει τη συμμετοχή των μελών του στην αποχή. «Με αυτές τις κινητοποιήσεις θέλουμε να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στην προωθούμενη απελευθέρωση του επαγγέλματός μας», δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου Μανώλης Λαμτζίδης.

Οι βασικές ενστάσεις των δικηγόρων σχετίζονται με τη δυνατότητα να αναλαμβάνουν υποθέσεις και σε άλλες περιφέρειες, πέραν αυτής όπου βρίσκεται η έδρα του δικηγορικού συλλόγου, και την κατάργηση της ελάχιστης αμοιβής η οποία αναμένεται να θίξει χιλιάδες νέους δικηγόρους.

Πηγή: http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/112993/se-nea-apohi-oi-dikigoroi-tis-perifereias/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΠΛΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΟΥΣΤΟ