Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Φάρμακο-«ασπίδα» στο κακοήθες μελάνωμα



Βρετανική ανακάλυψη καταπολεμά τον καρκίνο του δέρματος

Χάπι που μπορεί να καταπολεμήσει τα κακοήθη μελανώματα κατασκεύασαν οι επιστήμονες του Βασιλικού Νοσοκομείου Μάρσντεν του Λονδίνου.

Το νέο αυτό φάρμακο, που είναι γνωστό και ως RG7204, σύμφωνα με τους επιστήμονες θα κυκλοφορήσει ή μέσα στο χρόνο ή στις αρχές του 2012.

Οι ερευνητές του νοσοκομείου δοκίμασαν αυτό το φάρμακο σε 680 ασθενείς και διαπίστωσαν ότι μειώνει τον ρυθμό εξάπλωσης του καρκίνου, αλλά και τους ίδιους όγκους με αποτέλεσμα να επιμηκύνει το προσδόκιμο ζωής στο 80% των περιπτώσεων που χρησιμοποιήθηκε.

Οι ειδικοί μάλιστα λένε ότι το χάπι κατά του καρκίνου του δέρματος τον περιορίζει σε μεγάλο βαθμό αφού μπλοκάρει τη λειτουργία του μεταλλαγμένου ιού BRAF με αποτέλεσμα η πρωτεΐνη B-Raf να μη λειτουργεί σωστά. Κάτι που έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της ανάπτυξης των όγκων και της εξάπλωσης της νόσου.

Το φάρμακο πάντως σύμφωνα με τους ερευνητές αφήνει παρενέργειες όπως εξανθήματα και φωτοευαισθησία, αλλά οι κατασκευαστές θεωρούν ότι αυτές είναι ασήμαντες.
«Αυτό είναι ένα απίστευτα καταπληκτικό επίτευγμα. Με το μελάνωμα να εμφανίζεται ολοένα και συχνότερα ολοένα και συχνότερα στους νέους, τα αποτελέσματα των δοκιμών αυτών είναι ενθαρρυντικά» ανέφερε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της έρευνας, Τζέιμς Λάρκιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΠΛΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΟΥΣΤΟ