Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ANAKAΛΥΨΑΝ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΕΙΔΗ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ


_50770571_martinez1hr-1Οι επιστήμονες αποκάλυψαν έναν από τα πρώτα είδη δεινοσαύρων, που έζησαν στη γη. Πρόκειται για ένα ευέλικτο κρεατοφάγο είδος, που εμφανίστηκε στα τέλη της Τριαδικής περιόδου, περίπου 230 εκατομμύρια χρόνια πριν.

Οι ερευνητές γράφουν στο περιοδικό Science ότι ονομάζεται Eodromaeus ή "δρομέας της αυγής". Πρόκειται για ένα μικρό είδος δεινοσαύρου, με  δύο πόδια, με μήκος περίπου 1,2 εκατοστά και βάρος 4-6 κιλά.

Θωρείται, επίσης, πιθανός πρόγονος του Rex Tyrannosaurus, από το σχεδόν πλήρες σύνολο των οστών που βρέθηκαν στην Κοιλάδα της Σελήνης, στη βορειοδυτική Αργεντινή.

Ερευνητές από την Αργεντινή και τις ΗΠΑ, είχαν εντοπίσει απολιθωμένα οστά που ανήκαν στον Eodromaeus το 1996, αλλά δεν μπορούσαν να ανασυνθέσουν τα οστά τους.

Το εν λόγω πλάσμα, ισχυρίζονται οι ερευνητές, είναι από τους πρώτους δεινόσαυρους, που έχουν ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα.
"Είμαστε πολύ κοντά στη ρίζα των δεινοσαύρων", είπε ο επικεφαλής συγγραφέας, καθηγητής Πολ Σερένο του Πανεπιστημίου του Σικάγο.
"Πρόκειται για ζώο με δύο πόδια, πιθανότατα ευέλικτο, αν κρίνουμε από τις αναλογίες του, το οποίο διέθετε ισχυρά νύχια", πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΠΛΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΟΥΣΤΟ