Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Καίνε ανήλικα παιδιά για να τα κάνουν ζητιάνους!



Ενα νέο φαινόμενο λαμβάνει διαστάσεις στη χώρα μας, εξαιτίας της δυσχερούς οικονομικής θέσης πολλών οικογενειών. Καταγγελίες για γονείς που καίνε ή ακρωτηριάζουν τα παιδιά τους ως...
επένδυση. Παιδιά ενοικιάζονται και άλλα οδηγούνται στην επαιτεία. Ελληνόπουλα στην πλειοψηφία τους
Παιδί δέκα χρόνων χτυπήθηκε από αυτοκίνητο στη Θεσσαλονίκη, προσπαθώντας να καθαρίσει τζάμια αυτοκινήτων. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου πέθανε έπειτα από μία βδομάδα, χωρίς να το αναζητήσει κανείς. Σε άλλες περιπτώσεις ανάπηρα παιδιά πουλήθηκαν από τους γονείς τους σε αδίστακτους δουλεμπόρους, ενώ υπάρχουν καταγγελίες ότι σε περιοχή της ορεινής Ναυπακτίας οι ίδιοι οι γονείς καίνε ή ακρωτηριάζουν τα παιδιά τους ως επένδυση.

Οι τρέχουσες οικονομικές συνθήκες και η αύξηση του αριθμού οικογενειών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας ωθούν καθημερινά ολοένα και περισσότερα παιδιά στη ζητιανιά.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών (ΓΑΔΑ), η επαιτεία είναι σχεδόν το μόνο έγκλημα στο οποίο έχουν διπλασιαστεί τα ποσοστά κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας, αγγίζοντας αύξηση της τάξης του 52%. Περισσότερα από 3.500 χιλιάδες παιδιά βρίσκονται σε αυτό το «σκοτεινό τούνελ» και από αυτά 11,5% είναι ελληνόπουλα.

Όπως επισημαίνουν δύο αξιωματικοί του τμήματος ανηλίκων, καθημερινά στο κέντρο της Αθήνας εκτυλίσσονται φρικιαστικές εικόνες, έξω από σε σπίτια, μπροστά σε φανάρια των αυτοκινήτων.

Διευκρινίζουν δε ότι πλέον δεν πρόκειται για παιδιά «ενός κατώτερου θεού» από την Αφρική, την Ασία, τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, αλλά και ελληνόπουλα, τα οποία οδηγούνται στην επαιτεία, λόγω της κρίσης.

Οι δύο αστυνομικοί ισχυρίζονται πως η απελπισία συναντά την εκμετάλλευση και σπρώχνει τις οικογένειες σε καταστάσεις ξένες προς τα ήθη και τις παραδόσεις της Ελλάδας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΓΑΔΑ, Λεωνίδας Κοκκαλάκης, εξηγεί την προσπάθεια της αστυνομίας να περιορίσει την επαιτεία: «Εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε. Συλλαμβάνουμε όσους εξωθούν τα παιδιά στην επαιτεία και πάντοτε μέσω εμπεριστατωμένης έρευνας προσπαθούμε να ανακαλύψουμε εάν κρύβεται πίσω από αυτό δουλεμπόριο, ή εξώθηση στην πορνεία, ή οποιουδήποτε άλλου είδους εκμετάλλευση. Από τη σύλληψη και πέρα είναι αρμοδιότητα των δικαστικών Αρχών».
news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΠΛΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΟΥΣΤΟ