Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Άνοιξη 2011: Εμπρός καλά μου παπουτσάκια!


Λευκός πάτος, εσπαντρίγες, all-time classic used πάνινα σνίκερ αλλά και έντονα χρώματα τύπου κόκκινο, κίτρινο και μπλε προτείνει το MEN24 για τη φετινή άνοιξη 
 
Είτε τα θέλεις αθλητικά, είτε τα προτιμάς πιο κυριλέ, είτε επιμένεις απλά, είτε γουστάρεις καινοτομίες, απ' όλα έχει ο μπαξές. Επειδή το γυναικείο μάτι πρώτα εστιάζει στα παπούτσια σου και μετά σε οτιδήποτε άλλο πάνω σου, το κύριο μέλημά σου και για τη φετινή άνοιξη πρέπει να είναι απαραιτήτως τα κάτω άκρα σου. Ένα ιδιαίτερο παπούτσι ή ακόμα και ένα απλό αλλά στιλάτο παπούτσι, προσδίδουν αυτόματα κύρος και τραβούν τα βλέμματα.

Αν καταφέρεις δε, να τα συνδυάσεις κατάλληλα και με το υπόλοιπο outfit, τότε κάτι έχεις μάθει. Το βασικότερο, όμως, σημείο στο συγκεκριμένο θέμα είναι πως είτε μιλάμε για γυναικεία, είτε για ανδρική ντουλάπα, όσα ζευγάρια και αν αγοράσεις, ποτέ δεν είναι αρκετά. Πάντα υπάρχει ένα σχέδιο ή ένα χρώμα που σου λείπει. Ευτυχώς που εσύ δεν έχεις να τα συνδυάσεις και με αντίστοιχες τσάντες!

Ο παλιός είναι αλλιώς

Τα κλασικά δερμάτινα δετά δεν γίνεται ποτέ να λείπουν από τις τάσεις της μόδας. Είναι από τα πιο σημαντικά παπούτσια που πρέπει να έχεις στην κατοχή σου για να κάνεις γερά επαγγελματικά βήματα. Μπορείς να παραμείνεις στην επιλογή του απλού δετού ή να επεκταθείς και στα brogues με τις τσαχπίνικες τρύπες.

Όπως και να έχει, αν θεωρήσω δεδομένο πως τα έχεις ήδη σε μαύρο και καφέ -χρώματα που αποτελούν τις πιο ασφαλείς επιλογές- μπορείς να παίξεις αυτή τη σεζόν με αποχρώσεις του καφέ που δεν ήξερες καν ότι υπήρχαν: σκούρες μεν αλλά κάπως πιο φωτεινές.

Από την άλλη, υπάρχει ακόμα ένα άκρως βολικό χρώμα, το γκρι. Καθόλου κακή ιδέα, αν σκεφτείς ότι μιλάμε για ένα χρώμα, που ταιριάζει μεταξύ άλλων και με μαύρο και με μπλε κουστούμι. Με αυτόν τον τρόπο συνδυάζεις το κλασικό με κάτι λίγο πιο ιδιαίτερο, προσθέτοντας extra στιλ.

Παντού και πάντα

Τα suede bucks είναι επίσης ένα κλασικό παπούτσι το οποίο χαρακτηρίζεται από το δετό στιλ σε suede επένδυση και από την κοκκινωπή σόλα. Φοριούνται κυρίως άνοιξη και καλοκαίρι.

Δίπλα στα δετά είναι από τις πιο σίγουρες λύσεις. Το καλύτερο με αυτά είναι πως ενώ μπορείς να στηρίξεις μία επαγγελματική εμφάνιση, είναι δοκιμασμένα και για τον ελεύθερο χρόνο σου κατά τη διάρκεια Σαββατοκύριακου, διακοπών και απογευματινού καφέ.

Πάλι έχεις τις κλασικές επιλογές του μαύρου και του καφέ, αλλά μπορείς ταυτόχρονα να παίξεις με όλες τις αποχρώσεις του γκρι αλλά και του μπλε. Φόρα τα σε επαγγελματικό μίτινγκ ή γεύμα με κουστούμι. Φόρα τα για έναν καφέ με τζιν. Φόρα τα με βερμούδα στην παραλία. Είναι τόσο ιδανικά, γιατί προσαρμόζονται με κάθε πιθανή επιλογή που θες να κάνεις. Βολεύουν!

Όσο πιο used, τόσο το καλύτερο
Η παραπάνω ρήση είναι ό,τι πιο σοφό έχει ειπωθεί σχετικά με παπούτσια. Φυσικά αναφέρεται στα πάνινα σνίκερ, είτε μιλάμε για τα γνωστά-άγνωστα all-star της converse, είτε για κάποιο πιο εξελιγμένο μοντέλο, όπως Dolce & Gabbana ή Dsquared2. Για όποιο τύπο σνίκερ και να μιλάμε, ένας είναι ο απαράβατος όρος: πρέπει να δείχνουν χρησιμοποιημένα.

Αυτό σημαίνει πως πρέπει να είναι λερωμένα (τόσο ώστε να μην φαίνονται και τελείως βρώμικα), σκισμένα (τόσο ώστε να αντέχουν πολύωρο περπάτημα και να μην σε αφήσουν στη μέση του δρόμου) και τρυπημένα (τόσο ώστε να μην μπαίνουν νερά στα ψιλόβροχα).

Μπορεί να φαίνεται περίεργο, αλλά αυτή είναι η σιωπηρή συμφωνία που κάνουν οι απανταχού χρήστες των σνίκερ, ανεξαρτήτως ηπείρου και ηλικίας. Αφού τα αγοράσεις και πριν τα βάλεις, πήγαινε μια βόλτα σε μια οικοδομή. Θα δεις κι εσύ ότι έτσι φαίνονται πιο ωραία!

Θα σε δω στο πλοίο

Ανέβεις δεν ανέβεις σε πλοίο ή σε σκάφος φέτος το καλοκαίρι, δικαιούσαι να φορέσεις τα boat shoes. Πολύ κλασική πρόταση από τους οίκους Tod's και Sebago σε γνωστά και μη εξαιρετέα χρώματα όπως μπεζ και μπλε.

Φέτος, όμως, κάτι έχει αλλάξει και γι' αυτό έχουν προστεθεί στο χρωματολόγιο του Sebago λίγο πιο έντονες επιλογές. Μην παραξενευτείς αν συναντήσεις κόκκινα, κίτρινα ή και παλ ροζ boat shoes, λοιπόν. Πάντα με άσπρη σόλα.

Ο ίδιος οίκος, ωστόσο, παίζει και με ολόμαυρα boat shoes, τα οποία προσωπικά δεν με εμπνέουν για καλοκαίρι. Όποιο χρώμα και να προτιμήσεις πάντως, τα boat shoes αποτελούν παπούτσια αμιγώς καλοκαιρινά και casual. Τι πιο βολικό;

Εσπαντίγιες;

Μάλλον σου φαίνονται φλώρικες, αλλά για ξανασκέψου το. Είναι από τα πιο ανάλαφρα παπούτσια της άνοιξης και του καλοκαιριού (μετά τη σαγιονάρα που είναι συζητήσιμο αν και που μπορείς να τη φορέσεις).

Πάνινο σύνολο με σόλα από σχοινί, ιδιαιτέρως αγαπητό στον Πικάσο, τον Χέμινγουεϊ και τον Μπόγκαρτ. Αιώνες μετά την περίοδο εμφάνισής τους, είναι και πάλι στη μόδα και μπορούν να αποτελέσουν το κάτι διαφορετικό στις ανοιξιάτικες εξορμήσεις σου.

Απολύτως κατάλληλες για chinos και απλό T-shirt, έτοιμες να σε συντροφεύσουν καθ' όλη τη διάρκεια του ζεστού καλοκαιριού. Μην τις φοβηθείς και στο τέλος θα τις αγαπήσεις!

http://www.men24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΠΛΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΟΥΣΤΟ