Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Κεφτεδάκια θαλασσινών



Ιδανικά για ορεκτικό

Ποιος μπορεί να αντισταθεί στα κεφτεδάκια; Η γεύση τους είναι ακαταμάχητη, ενώ είναι τόσο εύκολη η εκτέλεσή τους που ακόμη και οι αρχάριες στη μαγειρική μπορούν να τα καταφέρουν.

Υλικά
500 γρ. καλαμαράκια
500 γρ. χταπόδι
5 φέτες ψωμί μπαγιάτικο χωρίς την κόρα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
2-3 σταγόνες ταμπάσκο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλεύρι για το τηγάνισμα
λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
Καθαρίζετε και πλένετε το χταπόδι και τα καλαμαράκια. Τα κόβετε σε μικρότερα κομμάτια και τα βάζετε σε 2-3 δόσεις στο μπλέντερ να γίνουν κιμάς. Μεταφέρετε τον κιμά σε ένα ευρύχωρο μπολ.

Μουλιάζετε το ψωμί και το στύβετε πολύ καλά. Το ρίχνετε στο μπολ με τον κιμά των θαλασσινών.

Προσθέτετε το κρεμμύδι, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το ταμπάσκο, αλάτι και πιπέρι, και ζυμώνετε μέχρι να πάρετε ένα ομοιόμορφο μείγμα το οποίο αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Πλάθετε με το μείγμα κεφτεδάκια ίδιου μεγέθους. Βάζετε λίγο αλεύρι σε ένα μπολ και περνάτε τα κεφτεδάκια.

Ζεσταίνετε μπόλικο λάδι σε βαθύ τηγάνι ή φριτέζα και τα τηγανίζετε, μέχρι να ροδίσουν από τη μια πλευρά. Τα γυρίζετε να τηγανιστούν και από την άλλη πλευρά και τα βγάζετε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν από το περιττό λάδι.

Τα σερβίρετε ζεστά πασπαλίζοντας με φρεσκοκομμένο μαϊντανό.

Πηγή: myworld

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΠΛΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΟΥΣΤΟ