Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Παιδόφιλοι και βιαστές την ‘βγάζουν καθαρή’ με εγγύηση



Από Daily Mail / μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Βιαστές, παιδεραστές και απαγωγείς είναι μεταξύ των σοβαρών εγκληματιών που την γλυτώνουν με μια εγγύηση, όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία που ήρθαν πρόσφατα, στο φως της δημοσιότητας.
Συνολικά 1.405 παραβάτες, το περασμένο έτος, ‘έπεσαν στα μαλακά’ και δεν αντιμετώπισαν την πλήρη ισχύ του νόμου - συμπεριλαμβανομένων 22 βιαστών και 144 ατόμων που είχαν σεξουαλική επαφή με κορίτσια κάτω από τη νόμιμη ηλικία.
Υπήρχαν 129 άτομα που κατέβαλαν εγγύηση για το αδίκημα του τραυματισμού ή άλλης πράξης που έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή, ενώ τέσσερα άτομα που απείλησαν να σκοτώσουν ένα άλλο πρόσωπο και 91 άτομα που συνελήφθησαν για κακόβουλο τραυματισμό δεν καταδικάστηκαν.
Τα αριθμητικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, μετά από αίτημα του συντηρητικού βουλευτή Philip Davies (φωτο), για τα στοιχεία που προσδιορίζουν τον αριθμό των πλημμελημάτων μόνο για αδικήματα που η εκδίκασή τους έληξε με μόλις μία εγγύηση.
Η εγγύηση (στην Βρετανία) είναι η χαμηλότερη των κυρώσεων, αλλά επιβάλλεται μόνο ένα έγκλημα έχει ομολογηθεί από τον δράστη, αλλά δεν υπάρχει καμία ποινή.
Τα στοιχεία δείχνουν επίσης ότι σε 224 άτομα ‘τιμωρήθηκαν’ με εγγύηση για διαστρέβλωση της απονομής της δικαιοσύνης, (εξαπάτηση δικαστηρίου), ενώ σε 21 άτομα δόθηκαν προειδοποιήσεις για διαφυγή νόμιμης κράτησης.
Ο κ. Davies, ο οποίος εκπροσωπεί την εκλογική περιφέρεια του Μπράντφορντ, είπε στην εφημερίδα Sun, «Σε κανένα δεν θα έπρεπε να δοθεί εγγύηση για τέτοια σοβαρά αδικήματα, είναι απαράδεκτο".
Πρόσθεσε ότι μετά από αυτό, μοιάζει με φάρσα ο ισχυρισμός του δικαιοσύνη Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Ken Clarke, (φωτο), ότι πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν πάει φυλακή.
«Ο περισσότερος κόσμος θα έλεγε ότι δεν είναι αρκετοί αυτοί που πήγαν φυλακή», είπε.
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης έκανε μια δήλωση που λέει: «Εμείς κανονικά αναμένουμε εκείνους που κατηγορούνται για βίαια εγκλήματα να προσαχθούν στο δικαστήριο».
«Είναι ωστόσο δυνατόν για την αστυνομία» συνεχίζει η δήλωση, «να προχωρήσει στην διαταγή για απόδοση εγγύησης, αν νομίζει ότι είναι η πλέον κατάλληλη απάντηση».
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΠΛΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΟΥΣΤΟ