Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Πατρινοί δικηγόροι με αγωγή εναντίον της Ολυμπίας Οδού





Οργανωμένες δράσεις ετοιμάζει το κίνημα "Δεν Πληρώνω", ενόψει της εκδίκασης στις 3 Μαΐου, της αγωγής που έχει καταθέσει ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών και ομάδα πολιτών, κατά της Ολυμπίας Οδού.

Η υπόθεση θα εκδικαστεί από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Πάτρας και η διεξαγωγή της δίκης θεωρείται βέβαιη, καθώς η Ολυμπία Οδός δεν μπορεί να ζητήσει άλλη αναβολή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών και οι πολίτες κατέθεσαν την αγωγή σε βάρος της Ολυμπίας Οδού, στις 5 Οκτωβρίου 2010. Με την αγωγή αυτή, οι πολίτες ζητούσαν, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους "την κατάργηση των αποικιοκρατικού τύπου συμβάσεων παραχώρησης των χιλιοπληρωμένων εθνικών μας δρόμων στους ιδιώτες", ενώ σύμφωνα με τον Δικηγορικό Σύλλογο, η καταβολή αντιτίμου στον οδικό άξονα Ρίου - Ζευγολατιού θεωρείται παράτυπη, καθώς το τμήμα αυτό του οδικού δικτύου δεν αποτελεί κομμάτι του αυτοκινητοδρόμου.

Ενόψει της δίκης, οι τοπικές επιτροπές του κινήματος "Δεν Πληρώνω", θα προχωρήσουν τις επόμενες ημέρες, σε καμπάνια, ενημερώνοντας τους Πατρινούς για τις θέσεις τους επί του ζητήματος και ζητώντας την συμπαράστασή τους.
Στην προσπάθεια αυτή, το τοπικό "Δεν Πληρώνω" δεν θα είναι μόνο. Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλές επιτροπές του κινήματος από όλη την Ελλάδα, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να ταξιδέψουν στην Πάτρα και να βρεθούν στο χώρο των δικαστηρίων προκειμένου να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους στην αγωγή των πολιτών και του Δικηγορικού Συλλόγου για την μη είσπραξη διοδίων. Μάλιστα επιτροπές του κινήματος από την Αθήνα, προγραμματίζουν να μισθώσουν πούλμαν προκειμένου να μεταβούν στην Πάτρα, την ημέρα της δίκης.


http://www.attacktv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΠΛΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΟΥΣΤΟ