Τρίτη 26 Απριλίου 2011

ΜΚΟ: Σεξουαλικές κακοποιήσεις παιδιών στη Λιβύη

Παιδιά ακόμα και οκτώ ετών έχουν υποστεί σεξουαλικές επιθέσεις κατά διάρκεια των συγκρούσεων ανάμεσα στους εξεγερμένους που προσπαθούν να ανατρέψουν το Λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι και τις δυνάμεις του, ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση Save The Children.

 
Αδιευκρίνιστο παραμένει σε ποια παράταξη ανήκουν οι «στρατιώτες» που προέβησαν στις επιθέσεις.

Η ΜΚΟ πήρε συνεντεύξεις από σχεδόν 300 παιδιά σε έξι στρατόπεδα προσφύγων στην ελεγχόμενη από τους εξεγερμένους Βεγγάζη και άκουσε αναφορές περί βιασμών και φόνων μέσα στις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες στη Ρας Λανούφ, στην Ατζνταμπίγια και στην Μισράτα.

Σε μία περίπτωση μητέρες που εγκατέλειπαν περιοχή όπου μαίνονταν μάχες είπαν στην ΜΚΟ ότι μια ομάδα τεσσάρων ως πέντε εφήβων κοριτσιών στην Ατζνταμπίγια απήχθησαν, κρατήθηκαν ως όμηροι επί τέσσερις ημέρες και βιάστηκαν. Σε μια άλλη περίπτωση στην Ατζνταμπίγια ένα κορίτσι οκτώ ετών υπέστη σεξουαλική επίθεση μπροστά στην δεκάχρονη αδελφή της και άλλα αδέλφια της.

Ο Μάικλ Μαρτ, ο οποίος συνέθεσε τα στοιχεία που συλλέχθηκαν, σημείωσε ότι οι αναφορές περί σεξουαλικής βίας σε βάρος παιδιών είναι ανεπιβεβαίωτες αλλά επίμονες. «Οι διηγήσεις είναι παρόμοιες στα στρατόπεδα. Είμαι πεπεισμένος ότι έχουν συμβεί», δήλωσε.

Ορισμένα παιδιά είπαν ότι είδαν τους πατέρες τους να δολοφονούνται και τις μητέρες τους να βιάζονται πριν υποστούν βάρβαρους ξυλοδαρμούς, ανέφερε η ΜΚΟ.

http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=270149

http://mysatelite.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΠΛΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΟΥΣΤΟ