Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Μοίρασαν ποινές σε 13 ατομα για «συνέργεια σε φθορά» στο σπίτι του ανακριτή

Την «ηθική ευθύνη» του Κων. Μπαλτά, ο οποίος χειρίζεται τις σχηματισθείσες δικογραφίες για τις οργανώσεις «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και «Επαναστατικό Αγώνα», σε βάρος «των συντρόφων που αγωνίζονται κατά του συστήματος», κατήγγειλαν οι 13 συλληφθέντες, οι οποίοι την περασμένη Δευτέρα συνελήφθησαν έπειτα από παρέμβαση-συγκέντρωση έξω από το σπίτι του ειδικού εφέτη-ανακριτή.
Χθες και οι 13 κάθισαν στο εδώλιο του Μονομελούς Αυτοφώρου, αντιμέτωποι με τα πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα «πρόκλησης και προσφοράς για την τέλεση κακουργήματος» και «διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς». Και αυτό γιατί κατηγορούνταν ότι έγραψαν στον τοίχο της οικείας του δικαστικού λειτουργού τη φράση «Ερχονται οι μέρες σας».
Το δικαστήριο όμως είχε διαφορετική άποψη. Με σύμφωνη εισαγγελική εισήγηση, αθώωσε όλους τους κατηγορουμένους για το πρώτο αδίκημα, λόγω έλλειψης στοιχειοθέτησης της αντικειμενικής υπόστασης της κατηγορίας. Επίσης μετέτρεψε το αδίκημα των «διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς» σε «άμεση συνέργεια σε αυτό» και τους καταδίκασε με το σκεπτικό ότι δεν ήταν οι φυσικοί αυτουργοί της πράξης, οι οποίοι παραμένουν άγνωστοι.
Ετσι τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης έξι μηνών, με αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση για όλους, πλην ενός, σε βάρος του οποίου υπάρχει προηγούμενη αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση άνω του ενός έτους. Σε αυτόν επιβλήθηκε η ίδια ποινή, εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ τη μέρα, που με τις προσαυξήσεις φτάνει συνολικά το ποσό των 3.600 ευρώ.
Στην κατάμεστη -από αλληλέγγυους και αστυνομικές δυνάμεις- δικαστική αίθουσα, αισθητή έγινε η απουσία του ειδικού εφέτη-ανακριτή, Κων. Μπαλτά, ο οποίος ήταν και ο πρώτος μάρτυρας κατηγορητηρίου.
Πηγή: http://www.enet.gr/
Διαβάστε περισσότερα εδώ: http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=267149

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΠΛΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΟΥΣΤΟ