Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Βγάζεις το σκύλο σου βόλτα; Πρόστιμο!


Πρωτοπορία του δήμου Σερρών...

Το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Σερρών μέσα στον τροποποιημένο κανονισμό καθαριότητας και προστασίας του περιβάλλοντος που ετοίμασε, συμπεριέλαβε και άρθρα για τα ιδιόκτητα ζώα. Δυστυχώς όμως είναι άκρως εχθρικά για αυτά και τους ιδιοκτήτες τους!

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Φιλοζωικού Συλλόγου Σερρών Ζωή Κοντού, η οποία έψαξε να βρει τα σχετικά έγγραφα- αφού κανείς δεν κάλεσε το Φιλοζωικό Σύλλογο για να εκφράσει τη γνώμη του όσον αφορά τα ζώα- υπάρχουν 3 παράγραφοι που αφορούν τα κατοικίδια.

Ορίζονται αυθαίρετα πρόστιμα 200 ευρώ (!) για ιδιοκτήτες σκύλων που θα πάρουν βόλτα το ζώο τους σε χώρους που δεν θέλει... ο δήμος, όπως προαύλια εκκλησιών, σχολείων ή γενικότερα σε χώρους που υπάρχουν παιδιά!

Δηλαδή, ακόμα και τα πεζοδρόμια όπου μπορεί να παίζουν παιδιά ή να περιμένουν το λεωφορείο είναι απαγορευμένα για τη βόλτα του σκύλου ενός δημότη Σερρών;

Τόσο ο δήμαρχος, που μάλιστα είναι και κτηνίατρος, όσο και ο αντιδήμαρχος καθαριότητας είχαν άγνοια για το γεγονός και καθησύχασαν την κ. Κοντού ότι δεν θα περάσουν οι αντιφιλοζωικές ρυθμίσεις ωστόσο δεν αποκλείεται να εγκριθούν και να περιμένουν το νέο νόμο για τα ζώα, για να τις...καταργήσει!

Μάλιστα τα άρθρα ψηφίστηκαν με ελάχιστα «όχι» από το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών.

Η κ. Κοντού ετοίμασε υπόμνημα προς το Δήμο ώστε να μην εγκριθούν οι εχθρικές για τους φιλόζωους διατάξεις.

Καλά με τα ιδιόκτητα ζώα, ας πούμε πως οι ιδιοκτήτες τους θα αποφεύγουν τις «γκρίζες ζώνες» του δήμου. Στα αδέσποτα ποιος θα εξηγήσει πού επιτρέπει και πού δεν επιτρέπει ο δήμος να περπατούν;

Πηγή: adespoto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΠΛΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΟΥΣΤΟ