Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Προς: Αξιότιμη Υπουργό Παιδείας, δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Άννα Διαμαντοπούλου



Προς:
Αξιότιμη Υπουργό
Παιδείας, δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
κ. Άννα Διαμαντοπούλου
Κυρία Υπουργέ
    Μέλη του συλλόγου ΠΑΤΡΟΤΗΣ,          έχουν  την υποχρέωση να σας ενημερώσουν για τους κινδύνους που απειλούν την νεολαία μας. 


Είναι αποδεδειγμένο ότι οι παραβατική συμπεριφορά ξεκινάει από την εφηβική ηλικία 12 έως 18 ετών. Γνωρίζουμε ότι εξωσχολικοί παράγοντες παρεμβαίνουν μέσω μαθητών στην στρατολόγηση και άλλων συμμαθητών τους σε παραβατικές πράξεις και ενέργειες π.χ ναρκωτικά ήπιας μορφής στην αρχή (χασίς),αντίσταση κατά των θεσμών με πέτρες και μολότοφ και στη συνέχεια σύσταση συμμοριών με εγκληματικές πράξεις μη αναστρέψιμες. Με αποτέλεσμα την διάλυσης του κοινωνικού ιστού. Για τον λόγο αυτό σας προτείνουμε σαν πρώτο βήμα (Χρειάζονται πολύ περισσότερα σε ότι αφορά τουλάχιστο τα εγκαταλελειμμένα παιδιά χωρισμένων και διαλυμένων παιδιών).
Α)Την αστυνόμευση των σχολείων κατά την ώρα των μαθητών 07:30πμ έως 20:00π.μ από περιπολίες αστυνομικών οργάνων είτε του Υ.Π.Π είτε από Δημοτική αστυνομία(πολλοί έκτον οποίων είναι μόνο για να μοιράζουν κλήσεις ή την φύλαξη λαϊκών αγορών).
Β)Την απελευθέρωση των καθηγητών έτσι ώστε σε συνεργασία με τον σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων να αποφασίζουν την αποβολή από το σχολείο όποιων μαθητών αποδεδειγμένα προτρέπουν τους συμμαθητές τους σε προβατικές πράξεις και ενέργειες τουλάχιστον μέσα στο σχολείο).
 Γ) Για να μην προσάψουν κατηγορίες ρατσισμού γιατί τα περισσότερα παιδία είναι αλλοδαπής καταγωγής ή παιδία χωρισμένων και διαλυμένων οικογενειών.
Προτείνουμε τα παιδιά αυτά να μπαίνουν σε προγράμματα υποστήριξης από κοινωνικές υπηρεσίες που θα αποφανθούν για την ομαλή επανένταξη τους στα σχολεία. Σημειωτέων ότι οι φύλακες των σχολείων τουλάχιστον στις μεγαλουπόλεις όπως και οι καθηγητές φοβούνται να πάρουν κάποια μέτρα διότι σκέφτονται τα επακόλουθα
Άλλωστε η πολιτεία είναι υποχρεωμένη με βάση το Σύνταγμα να παρέχει προστασία στους ανήλικους, δρώντας προληπτικά στην αποδεδειγμένη πλέον (για μας) επερχόμενη  διάλυση της κοινωνίας Ο σύλλογος που ανήκουμε, κατά το παρελθόν σας κατέθεσε πρόταση ουσίας (με αριθ, πρωτ. 12027-16/12/2009) για την πρόληψη και προστασία των μαθητών της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά ουδέποτε μας εδόθη η όποια απάντηση αν και πέρασε ένας χρόνος
Ελπίζουμε ότι θα τύχουμε τώρα έστω κάποιας προσοχή σας.
Με τιμή κάποια μέλη του συλλόγου Πατρότης βόρειου Ελλάδος Δ.Κ -Π.Δ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΠΛΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΟΥΣΤΟ