Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Οδηγός στιλ για το Πάσχα 2011



Λευκά, γκρι και μπλε κουστούμια προτείνει το MEN24 για τους πιο μυημένους –πριν και μετά το ψήσιμο του αρνιού- και ckaki, polo και καρό πουκάμισα για τους άλλους.

 
Σκέψου όλες τις δραστηριότητες που έχεις οργανώσει με την οικογένεια, τους φίλους, το αμόρε σου για την περίοδο του Πάσχα: από την Εκκλησία για τον Επιτάφιο και την Ανάσταση μέχρι το ξημεροβράδιασμα γύρω από τη σούβλα και μέχρι τα μαγαζιά της παραλιακής κάπου στο ενδιάμεσο. Το κυριλέ- casual (και αντιστρόφως) στρογγυλοκάθεται δίπλα σου τούτες τις Άγιες μέρες.

Κοστούμι uber alles

Ας ξεκινήσω με το κοστούμι που απαραιτήτως θα χρειαστεί να φορέσεις, τουλάχιστον μία φορά. Αν δεν το έχεις και πολύ με αυτό το είδος ντυσίματος, να χαίρεσαι που πλέον μπορείς να σπάσεις τη φόρμα και να το προσαρμόσεις στον τρόπο που εσύ θέλεις.

Η αλήθεια είναι πως αν κάνεις μια βόλτα στα μαγαζιά, θα αντικρίσεις ως επί το πλείστον λευκά κουστούμια. Το λευκό είναι ανάλαφρο, φωτεινό και πάρα πολύ της μόδας φέτος την άνοιξη. Καλύτερα από όλα αυτά που θα δεις, να επιλέξεις κάποιο σε στενή γραμμή ή σε λινό ύφασμα. Η στενή γραμμή είναι πιο μοντέρνα και το λινό ύφασμα πολύ αεράτο. Με γραβάτα ή χωρίς, μπορείς να προσδώσεις λίγο στιλ με ένα φουλάρι.

Μπορείς επίσης να παίξεις με τα χρώματα του σακακιού και του παντελονιού σου. Με άλλα λόγια δεν χρειάζεται να είναι ακριβώς στον ίδιο τόνο, όταν μιλάμε για γκρι ή μπλε για παράδειγμα (που επίσης είναι στη λίστα με τα πιο in χρώματα). Αντιθέτως, μπορείς να συνδυάσεις ένα λίγο πιο σκούρο σακάκι με ένα λίγο πιο ανοιχτό παντελόνι.

Λευκό λινό σακάκι... you can't go wrong

Αν καταφέρεις δε, να τα βρεις σετ, για να έχουν την ίδια γραμμή, ακόμα καλύτερα. Αντίστοιχα, το λευκό λινό σακάκι που λέγαμε πιο πριν, αν το βάλεις με τζιν λευκό και όχι με το παντελόνι του κουστουμιού, θα αναδείξει την ικανότητά σου να συνδυάζεις σωστά το βολικό με το ωραίο. Αν πάλι, αρνείσαι να είσαι σαν παγωτατζής με τα λευκά, συνδύασε το λευκό σακάκι με γκρι παντελόνι ή το αντίθετο. Του πάει πολύ!

Ένα ακόμα χρώμα που φοριέται πολύ στις πασαρέλες είναι το πορτοκαλί. Το θεωρείς κραυγαλέο και σε κουστούμι ούτε που θα το τολμούσες, υποθέτω. Ειλικρινά, δεν σε αδικώ, αλλά ίσως να μπορούσες να δοκιμάσεις μόνο το σακάκι.

Τζιν αλλά με τρόπο

Αν πάλι, τα κουστούμια και τα χρώματα δεν είναι καθόλου το ατού σου, υπάρχουν και άλλες λύσεις. Έχουμε και λέμε: τα τζιν παντελόνια, είτε στο κλασικό (αλλά πολυφορεμένο) μοτίβο με ξεβάμματα ή σκισίματα (χωρίς υπερβολές, αν σου είναι εύκολο), είτε σε γκρι, λευκό ή κάποια άλλη απόχρωση του μπλε. Όλα τα παραπάνω μπορείς να τα συνδυάσεις με καρό πουκάμισο -που είναι επίσης της μόδας- ή με τον πιο πιστό σου φίλο, το polo μπλουζάκι.

Αυτή είναι η μία εκδοχή. Αν θέλεις να προσθέσεις κάτι διαφορετικό, στην περίπτωση του πουκαμίσου φόρα ένα πιο ιδιαίτερο μπλέιζερ και στη δεύτερη περίπτωση, κρύψε το polo σου πίσω από ένα γιλέκο. Μπορείς ακόμα να ταιριάξει το μπλουζάκι σου με ένα τζάκετ σε έντονο χρώμα (αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πορτοκαλί, μην τρομάζεις) ή ακόμα και έντονο σχέδιο. Με αυτόν τον τρόπο παραμένεις επισήμως ανεπίσημος!

Αν πάλι βαρέθηκες κι εσύ τα τζιν οποιασδήποτε μορφής (αποκλείεται, αλλά λέμε τώρα), πάρε khaki και θα με θυμηθείς! Φόρα το με polo μπλουζάκι ή με ένα λίγο πιο περίεργο πουκάμισο -με διχρωμία στο γιακά και τα κουμπιά για παράδειγμα- και θα ησυχάσεις. Θα γίνεις άρχοντας του στιλ, χωρίς πολλά- πολλά.

Τα γύρω γύρω

Ας περάσω, όμως, τώρα στις μικρές αλλά εξαιρετικά σημαντικές λεπτομέρειες του Πασχαλινού (και όχι μόνο) ντυσίματός σου. Αν τιμήσεις την πληθώρα κουστουμιών ή έστω σακακιών που υπάρχουν εκεί έξω έτοιμα να τα γνωρίσεις, έχεις την επιλογή της ποσέτ. Καλύτερα να είναι λευκή ή σε παλ χρώμα και να μην βγαίνει πολύ έξω από την τσέπη. Το ρολόι σου μπορεί να είναι με μπρασελέ, για πρωί και βράδυ, επίσημο και ανεπίσημο. Τα παπούτσια σου (αν επιλέξεις λευκό, μπλε ή γκρι κουστούμι) μπορούν να βρίσκονται κάπου ανάμεσα στις αποχρώσεις του καφέ. Η γραβάτα σου μπορεί να είναι εμπριμέ για να ταιριάζει γάντι με το καρό πουκάμισό σου.

Αν το δεις συνολικά, θα καταλάβεις πως δεν θα είσαι σαν γραφικός τύπος βγαλμένος από τα 70s, αλλά αντίθετα πολύ μοδάτος. Σε αυτό το σημείο, θα σου αποκαλύψω πως μπορείς να συνδυάσεις ρίγα με καρό σε πουκάμισο και γραβάτα.

Κάνε την έκπληξη

Το πιο hot tip που μπορώ να σου δώσω είναι τα κόκκινα loafers (είναι τάλε κουάλε με το βασικό χρώμα του Πάσχα). Περαιτέρω λεπτομέρειες για αυτό το κομμάτι του outfit, την άλλη βδομάδα. Καλή Ανάσταση, λοιπόν!

 http://www.men24.gr/html/ent/077/ent.115077.asp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΠΛΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΟΥΣΤΟ