Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Πρωταπριλιά: Η μεγάλη γιορτή της… Κυβέρνησης



Εάν υπήρχε νόμπελ ψέματος, είναι σίγουρο ότι ο Πρωθυπουργός και οι υπουργοί του θα το κέρδιζαν δια βίου και χωρίς συναγωνισμό.
Είναι τόσα πολλά τα ψέματα της κυβέρνησης δεκαοκτώ μήνες τώρα που αν τα απαριθμούσα θα κατέρρεε ο server από τον όγκο!
Το ψέμα έχει γίνει δεύτερη φύση των κυβερνώντων. Βέβαια όπως όλοι ξέρουμε το ψέμα έχει «κοντά ποδάρια». Καθημερινώς, η αλήθεια έρχεται στο φως, διαψεύδοντας την υπερπροσπάθεια που κάνει ο Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί του να μας πείσουν με τα ψέματα τους για το θεάρεστο έργο που κάνουν ξεπουλώντας τη χώρα, τους πολίτες ακόμη και τα όργανά τους.
Και μη νομίζεται ότι τα λέω εγώ. Δεν κάνω τίποτα παραπάνω από το να «αντιγράφω» τα λεγόμενα του Λοβέρδου.
Είναι εντυπωσιακό, ότι ακόμη και ο Λοβέρδος, κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης, καταγγέλλει τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση στην οποία είναι μέλος, ότι είναι ψεύτες και δε λένε την αλήθεια στον ελληνικό λαό.
Μπράβο στον Υπουργό. Έξυπνος άνθρωπος είναι προσπαθεί να γλιτώσει τα γιαουρτάκια…
Ακούμε κάθε μέρα, ότι θα γίνει φοροεπιδρομή, θα πιάσουν τους φοροφυγάδες, θα, θα, θα. Απειλούν τους πολίτες με φυλάκιση για ένα ευρώ χρέος, και εκβιάζουν όσες φωνές αντιδρούν στην «σοσιαληστική λαίλαπα».
Ταυτόχρονα, ψάχνουν εναγωνίως να βρουν τρόπους να γλιτώσουν τον Άκη, τους μιζαδόρους εξοπλιστικών προγραμμάτων, τον υπουργό της ΝΔ με τα 178 δις ευρώ καταθέσεις, τους μιζαδόρους της ziemens, τα αρπακτικά των νοσοκομείων, τόμοι ολόκληροι γράφονται για τις ανομίες των πολιτικών.
Αυτό είναι το πολιτικό σύστημα με ελάχιστες εξαιρέσεις. Βρώμα, μπόχα και δυσωδία. Πολιτικοί; απατεώνες, φιλάργυροι, αδίστακτοι και καταστροφείς της χώρας δεκάδες χρόνια τώρα…
Ψέμα ψέμα αλλά και ξύλο ξύλο. Το Υπουργείο Προστασίας των εργολάβων έκανε ξανά επιδρομή στην Κερατέα και χωρίς κανένα λόγο μπήκε μέσα σε χώρο που βρίσκονταν κάτοικοι της κερατέας και τους ξυλοκόπησαν ανηλεώς. Στο όνομα, όχι της δικαιοσύνης αλλά στο όνομα, των εργολάβων.
Άξιος ο μισθός των υπαλλήλων των εργολάβων.
Τα πλοκάμια του κρατικού παρακράτους έχουν ξεσαλώσει. Εχθές απολύθηκε ο Άρης Χατζηστεφάνου (infowar) από τον ΣΚΑΪ, με δικαιολογία την άρνησή του να αποδεχθεί μείωση μισθού.
Ο Άρης Χατζηστεφάνου έγινε γνωστός στο κοινό που ενδιαφέρεται για τα διεθνή θέματα ως ανταποκριτής του BBC στην Κωνσταντινούπολη, ως συγγραφέας δύο σημαντικών βιβλίων (το ένα για την Τουρκία και το άλλο για τον καυτό Δεκέμβρη του 2008) και ως μαχόμενος δημοσιογράφος που κάλυψε με κίνδυνο της ζωής του την περσινή αποστολή του «Στόλου της Ελευθερίας» στη Γάζα, οπότε συνελήφθη και κακοποιήθηκε από τους Ισραηλινούς επιδρομείς στο πλοίο «Μαβί Μαρμαρά», όπου έχασαν τη ζωή τους οκτώ ακτιβιστές. Το τελευταίο διάστημα, πρωτοστάτησε στις πρωτοβουλίες εναντίον του μνημονίου και υπέρ του δημόσιου, λογιστικού ελέγχου του ελληνικού χρέους και είναι βασικός συντελεστής του εξαιρετικού ντοκιμαντέρ Debtocracy (ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ).
Όπως αναφέρεται στην αρχική σελίδα του ντοκυμαντέρ: «το DEBTOCRACY αναζητά τα αίτια της κρίσης χρέους και προτείνει λύσεις που αποκρύπτονται από την κυβέρνηση και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης. Το ντοκιμαντέρ θα διανέμεται δωρεάν από τα τέλη Μαρτίου χωρίς δικαιώματα χρήσης και αναμετάδοσης»
Το εν λόγω ντοκιμαντέρ, στο οποίο χορηγοί του είναι οι θεατές, φαίνεται ότι τρόμαξε την αρμάδα της κυβερνητικής προπαγάνδας, και έστειλε στην ανεργία ένας από τους αξιολογότερους δημοσιογράφους της νέας γενιάς.
Η επιτροπή λογοκρισίας έκανε καλά τη δουλειά της, όμως προς λύπην τους, το ντοκιμαντέρ θα δημοσιοποιηθεί παρόλο το άγχος των καθεστωτικών παπαγαλακίων...
Στάθης Διομήδης

http://kostasxan.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΠΛΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΟΥΣΤΟ