Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011

Περί των "καρφιών του Ιησού"
Από το BiblePlaces.com (αναδημοσίευση στο Mystagogy):
Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορούν να αντληθούν από την χθεσινή ιστορία περί του ότι βρέθηκαν «τα καρφιά από τον σταυρό του Ιησού». Πρώτον, ο Simcha Jacobovici είναι ένας καλλιτέχνης στην απάτη. Αυτός θα πει το οτιδήποτε για να κερδίσει κάτι. Δεύτερον, τα μέσα ενημέρωσης θα έχουν καμία ιστορία για τον Ιησού την εβδομάδα πριν από το Πάσχα.
Ο Robert Cargill κάνει μια καλή δουλειά της αξιολογώντας την «λογική» Σιμχά όταν λέει τα εξής:
Επειδή ο Καϊάφας αναφέρεται στην ιστορία του Ιησού, και τα καρφιά "εξαφανίστηκαν" για έναν χρόνο, πρέπει να είναι τα καρφιά της σταύρωσης του Ιησού ;;;;;
Ο Jim West κάνει μια καλή παρατήρηση ότι «το θλιβερό με τις ανόητες αρχαιολογικές αξιώσεις, είναι ότι - επειδή ο Simcha Jacobovici και άλλοι έχουν τόσο συχνά παρουσιάσει ανυπόστατους και αβάσιμους ισχυρισμούς σχετικά με ‘αλιεύσεις’ και σημαντικές «ανακαλύψεις» - αν κάτι πραγματικά ανακαλυφθεί ποτέ πολύ λίγοι άνθρωποι θα το πιστέψουν.

Σχ. ΚΟ: Ο Simcha Jacobovici ζει στον Καναδά και είναι ορθόδοξος Ιουδαίος.


Παρακάτω είναι το ρεπορτάζ για την ανακάλυψη του Jacobovici:
Ιερουσαλήμ
Δύο από τα καρφιά που χρησιμοποιήθηκαν στη σταύρωση του Χριστού ανακαλύφθηκαν σε ένα τάφο 2.000 ετών στην Ιερουσαλήμ, εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς επί 20 χρόνια και βρέθηκαν κατά τύχη σε ένα εργαστήριο στο Τελ Αβίβ.
Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται το νέο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Τα Καρφιά του Χριστού» από τον βετεράνο ερευνητή Σίμτσα Τζεϊκομπόβισι, που έχει προκαλέσει συζητήσεις στους Αγίους Τόπους.
Το φιλμ καταγράφει τα τρία χρόνια ερευνών κατά τη διάρκεια των οποίων ο Τζεϊκομπόβισι παρουσιάζει τους ισχυρισμούς του, μερικοί εκ των οποίων βασίζονται σε εμπειρικά δεδομένα, ενώ άλλοι απαιτούν φαντασία και πίστη.
Ο ίδιος θεωρεί την ανακάλυψή του ιστορική, αλλά πολλοί επιστήμονες και ειδικοί θεωρούν τραβηγμένες τις εικασίες του, και τις αποδίδουν σε μια προσπάθεια του ερευνητή να συγκεντρώσει επάνω του τα φώτα της δημοσιότητας.
Πολλά παρόμοια ευρήματα έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο παρελθόν. Μερικά αποδείχθηκαν ψεύτικα, άλλα θεωρήθηκαν ιερά.
Ο Τζεικομπόβισι, ο οποίος προκάλεσε έντονη συζήτηση με αφορμή προηγούμενή ταινία του, η οποία ισχυριζόταν ότι είχε ανακαλύψει τον τελευταίο τάφο του Θεανθρώπου, τόνισε ότι το νέο του εύρημα διαφέρει λόγω του ιστορικού και αρχαιολογικού του πλαισίου.
Δείτε βίντεο για τον "τάφο":


Η Αρχαιολογική Υπηρεσία του Ισραήλ θεωρεί ότι τίποτε δεν έχει αποδειχθεί. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο ταλαντούχος παραγωγός έχει δημιουργήσει ένα ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ με μία σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη αλλά η ερμηνεία που παρουσιάζει δεν έχει καμία βάση» ανέφερε χαρακτηριστικά.
http://redskywarning.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΠΛΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΟΥΣΤΟ