Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Βουδιστές και Μωαμεθανοί κατέλαβαν το Κεφαλάρι



Από εφημερίδα: ‘Ενημέρωση Πελοποννήσου’, 27/4/2011
Η Ιερά Εικόνα της Θεομήτορος, θα υποχρεωθεί να διέλθει μεταξύ δεκάδων Βουδιστών, Μωαμεθανών και οπαδών άλλων θρησκειών, αύριο το βράδυ, παραμονή της εορτής της Ζωοδόχου Πηγής, στο Κεφαλάρι του Άργους.
Η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας μεταξύ «απίστων» και αλλοθρήσκων θα είχε νόημα αν αυτοί είχαν προσέλθει για να φωτισθούν από την Παναγία. Αυτό όμως δεν συμβαίνει. Οι δεκάδες Κινέζοι, Σομαλοί, Αφγανοί, Νιγηριανοί και από κάθε λογής φυλή, είναι στην πλειονότητά τους λαθρομετανάστες που ήδη -από σήμερα- έχουν καταλάβει χώρους κατά μήκος του δρόμου όπου γίνεται η κατ’ έθιμον «Ιερά Πανήγυρις», επιδιώκοντας να πουλήσουν στις χιλιάδες των ευσεβών προσκυνητών που θα προσέλθουν, το λαθραίο και ατιμολόγητο εμπόρευμά τους, αδιαφορούντες για την πνευματικότητα της εκδήλωσης.
Η ορθόδοξη εκκλησία, μητέρα πιστών και απίστων, δεν αντιδρά στην εκτροπή της τελετής που μετατρέπεται από ιερά λιτάνευση, σε χώρο υπαίθριου παρεμπορίου. Αντιδρούν όμως οι χριστιανοί που επιθυμούν να τους επιτραπεί να αισθανθούν την κατανυκτική ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι εκκλησιαστικοί ψαλμοί και, αντ' αυτού, θα υποχρεωθούν να ακούνε ινδικά τραγούδια και ρυθμούς "χιπ-χοπ". Αντιδρούν οι Δημοτικές Αρχές (που όμως στερούνται μηχανισμού απομάκρυνσης των λαθρομεταναστών παρεμπόρων). Αντιδρούν και οι νόμιμοι έμποροι και μικροπωλητές, που για μια ακόμη φορά νοιώθουν παρείσακτοι στον τόπο που γεννήθηκαν και αισθάνονται μεγάλα κορόιδα, επειδή τηρούν τους ελληνικούς νόμους.
Η αστυνομία και η εισαγγελία, αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό το αίτημα εφαρμογής του νόμου, το οποίο τους έχει ήδη υποβληθεί και αναζητούν τρόπο να εφαρμόσουν το γνωστό "απελθέτο απ' εμού το ποτήριον τούτο". Τακτική που γνωρίζουν πολύ καλά και που την εφάρμοσαν κατά το τριήμερο που πέρασε, στο Ναύπλιον, επιτρέποντας να καταληφθεί η Πλατεία Συντάγματος, η Παραλία και το Πάρκο Ωνάση, από δεκάδες λαθρομετανάστες που επεδίδοντο στο προσφιλές τους σπορ του παρεμπορίου.

http://redskywarning.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΠΛΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΟΥΣΤΟ