Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Αγοράζουμε Ελληνικά: Μειώνουμε το χρέος και αυξάνουμε τις θέσεις εργασίας


Υπάρχουνε μερικά πράγματα που δεν μπορούν να μας τα πούνε ούτε η Κυβέρνηση, ούτε τα πολιτικά κόμματα, ούτε τα «μεγάλα» και «τρανά» ΜΜΕ.

Γιατί όλοι τους ανεξαιρέτως είναι αλυσοδεμένοι με τα σίδερα της «παγκοσμιοποίησης» να τους χτυπάνε αλύπητα.

Εμείς όμως...
έχουμε (ακόμα) φωνή. Έχουμε και μυαλό (όσο μας έχει μείνει). Ας τα βάλουμε να...
δουλέψουν:

Όταν αγοράζουμε...
από τα Σούπερ Μάρκετ ένα εισαγόμενο σαπούνι ή μια σκόνη σαπουνιού κάποιας πολύ-διαφημισμένης πολυεθνικής για τις καθημερινές μας ανάγκες, τι κάνουμε;

Στέλνουμε τα λιγοστά χρήματα μας στο εξωτερικό, αυξάνουμε το δημόσιο χρέος που θα πληρώσουμε εμείς, τα παιδιά και τα εγγόνια μας (και βάλε) και προσφέρουμε δουλειά σε ένα Ολλανδό ή Γερμανό που δεν έχουν την δική μας, μεγάλη ανεργία.

Αντίθετα, όταν διαλέγουμε ένα σαπούνι ή μια σκόνη σαπουνιού ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ δεν μειώνουμε απλά το δημόσιο χρέος, αλλά προσφέρουμε δουλειά και σε ένα άνεργο Έλληνα μέσα στη χώρα μας!

Επί πλέον δημιουργούμε πόρους για τα ασφαλιστικά μας ταμεία και δημόσια έσοδα στο κράτος μας από την φορολογία (οι πολυεθνικές δεν πληρώνουν φόρο για τα κέρδη τους, κάτι που έχουν επιβάλλει με «το έτσι θέλω» σε Ευρωπαϊκό επίπεδο!).

Το παράδειγμα αυτό ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ των καθημερινών μας αναγκών. Αν οι μισοί μόνο Έλληνες αγόραζαν για τις καθημερινές τους ανάγκες μόνο προϊόντα που παράγονται στην χώρα μας, θα είχαμε λύσει ως δια μαγείας το μεγαλύτερο μέρος των οικονομικών μας προβλημάτων – αυτό δεν είναι ράδιο-αρβύλα, το υποστηρίζουν οι πιο έγκριτοι οικονομολόγοι!

Η συνήθεια «Αγοράζουμε Ελληνικά» είναι ΕΘΝΙΚΗ. Είναι ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

Αντί να ξοδεύουμε ενέργεια και δυνάμεις σε αδιέξοδες διαμαρτυρίες και στρατηγικές, ας ξυπνήσουμε.

Ας κάνουμε μόνοι μας αυτό που ωφελεί εμάς και την πατρίδα μας.

ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, αντικαταστήστε τα με προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα. Μεθοδικά, σχολαστικά, επίμονα.

Είναι ο ΜΟΝΟΣ ΑΣΦΑΛΗΣ δρόμος που θα μας βγάλει από την μέγκενη των νταβατζήδων που έχουμε στο σβέρκο μας.

Πηγή: http://dinatos.blogspot.com/2011/04/blog-post_3239.html#ixzz1K6nDuCU3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΠΛΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΟΥΣΤΟ