Τρίτη, 5 Απριλίου 2011

ΜΑΛΑΙΣΙΑ: Δάσκαλος ισλαμικού σχολείου χτυπάει έως θανάτου 7χρονο μαθητή


Πηγή: http://www.monstersandcritics.com/ Μετάφραση: ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Κουάλα Λουμπούρ – Η αστυνομία της Μαλαισίας ανακοίνωσε ότι ανακρίνει ένα δάσκαλο ισλαμικού σχολείου, που έχει προφυλακιστεί κατηγορούμενος για ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου, ενός 7χρονου μαθητή.
Το παιδί με το όνομα Saiful Saiful Syazani Sopfidee μεταφέρθηκε στο τοπικό νοσοκομείο στη νότια πολιτεία της Perlis το Σάββατο, όπου και έπεσε σε κώμα και πέθανε την επόμενη μέρα.
Η αιτία του θανάτου ήταν εσωτερική αιμορραγία στο κεφάλι και επιπλοκές στην καρδιά, όπως αναφέρει η εφημερίδα ‘New Straits Times’.
Τον Saiful, που ήταν μαθητής σε ιδιωτικό ισλαμικό σχολείο, σύμφωνα με αναφορές, το έδεσε και τον χτυπούσε για δύο ώρες συνέχεια, έναε δάσκαλος που τον κατηγόρησε ότι έκλεψε 7 ρίνγκιτ (2,28 δολάρια), από ένα άλλο μαθητή.
Το αγόρι ήταν ευτυχισμένο και υπάκουο και ποτέ πριν δεν είχε προβλήματα στο σχολείο, δήλωσε η μητέρα του που το είχε υιοθετήσει, στην εφημερίδα Star.
Η αστυνομία του Perlis δήλωσε ότι ο 26χρονος ύποπτος, ο οποίος ήταν και φύλακας του σχολείου, έχει ήδη προφυλακιστεί από το Σάββατο. Ανακρίνεται για ανθρωποκτονία.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή
Το Φεβρουάριο που μας πέρασε η βρετανική Mail δημοσίευσε σκηνές που τραβήχτηκαν με κρυφή κάμερα τον Δεκέμβριο του 2010, στο βρετανικό ισλαμικό σχολείο Darul Uloom Islamic High School στο Birmingham της Μ. Βρετανίας, όπου εμφανιζόταν ένας ισλαμιστής δάσκαλος να χτυπάει μικρά παιδιά, ηλικίας έξι και επτά ετών.
Το 2009 αυτό το σχολείο είχε εγκωμιαστεί από την βρετανική κυβέρνηση για τις διαθρησκειακές διδασκαλίες και το ότι οι μαθητές «μάθαιναν για τις πεποιθήσεις και τις πρακτικές των άλλων θρησκειών και διδάσκονταν να επιδεικνύουν σεβασμό προς τις άλλες θρησκείες του κόσμου."
Αλλά το κανάλι Channel 4 με την εκπομπή Dispatches κινηματογράφησε κρυφά μέσα σε αυτό το ‘ανεκτικό’ σχολείο - και ανακάλυψε, ακριβώς τα αντίθετα να συμβαίνουν, με τα παιδιά να διδάσκονται ένα μουσουλμανικό θρησκευτικό κοινωνικό απαρτχάιντ και τον φυλετικό διαχωρισμό.
Η κάμερα κατέγραψε μια σειρά από ομιλητές που μιλούσαν προσβλητικά για τους Εβραίους, τους Χριστιανούς και τους άθεους.
Υπήρχαν σκηνές με παιδιά ηλικίας ακόμη και 11 ετών να μαθαίνουν ότι οι Ινδουιστές είναι «καθυστερημένοι» και πίνουν τα ούρα της αγελάδας.
Το κανάλι ήρθε σε επαφή με μαθητές τους οποίους μάθαιναν ότι οι «άπιστοι» (‘Kuffar’) είναι «τα χειρότερα πλάσματα» και ότι οι μουσουλμάνοι που υιοθετούν μη μουσουλμανικούς τρόπους, όπως το ξύρισμα, ο χορός, η μουσική και - στην περίπτωση των γυναικών – η αφαίρεση της μαντίλας τους, θα υποβάλλονταν σε βασανιστήρια με διχαλωτή σιδερένια ράβδο στη μετά θάνατον ζωή.
«Δεν είμαστε σαν τους μη-μουσουλμάνους εκεί έξω», λέει ένας εκπαιδευτικός, δείχνοντας προς το παράθυρο. «Όλο αυτό το κακό που βλέπετε στους δρόμους, οι άνθρωποι που δεν φορούν τη μαντίλα όπως πρέπει, οι άνθρωποι που καπνίζουν. . . θα έπρεπε να το μισείτε, θα έπρεπε να μισείτε να περπατάτε στο δρόμο. "
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΠΛΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΟΥΣΤΟ