Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

"Πίνουμε" για να κάνουμε ... sex !


Οι ευρωπαίοι έφηβοι καταναλώνουν επίτηδες μεγάλες ποσότητες αλκοόλ και ναρκωτικών προκειμένου να βελτιώσουν τη σεξουαλική τους ζωή. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει
από μελέτη, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εννέα ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.Από τη μελέτη φαίνεται ότι ένας στους τρεις άνδρες ηλικίας 16 έως 35 ετών και μία στις τέσσερις γυναίκες της ίδιας ηλικίας, δηλώνουν πως....
μεθούν, προκειμένου να ρίξουν τις αναστολές τους και να έχουν πιο εύκολα σεξουαλική επαφή.

Τα ανησυχητικό είναι ότι – υπό αυτές τις συνθήκες – φαίνεται ότι είναι πολύ πιθανό οι νέοι να μη χρησιμοποιήσουν προφυλακτικό κατά τη διάρκεια της συνεύρεσης.

Η χρήση αλκοόλ και ναρκωτικών σε νεαρή ηλικία συνδέεται άμεσα με την έναρξη της σεξουαλικής ζωής πριν την ηλικία των 16 ετών και μάλιστα στα κορίτσια. Το 50% περίπου των ερωτηθέντων στη Βιέννη και την Αυστρία είχαν μεθύσει και είχαν κάνει σεξ πριν τα 16 τους χρόνια. Το αντίστοιχο ποσοστό στη Βενετία ανέρχεται στο 36%, στο 37% στην Πάλμα της Ισπανίας και στο 30% στο Λίβερπουλ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το ένα τέταρτο των νέων που κάνουν χρήση κοκαΐνης υποστηρίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο αυξάνουν τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, ενώ η χρήση ναρκωτικών εν γένει συνδέεται με την εναλλαγή ερωτικών συντρόφων.

Οι ερωτηθέντες δήλωσαν, επίσης, ότι μετανιώνουν για τις πράξεις τους όταν συνέρχονται από το μεθύσι ή από την επήρεια των ναρκωτικών. Από τις απαντήσεις τους προκύπτει πως, όσοι μέθυσαν τις τέσσερις τελευταίες εβδομάδες, είναι πολύ πιθανό να είχαν πέντε ή και παραπάνω διαφορετικούς ερωτικούς συντρόφους, καθώς και σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλακτικό. Η πλειονότητα των νέων δήλωσαν ότι μετάνιωσαν για τη συνεύρεση την επόμενη ημέρα, όταν δηλαδή συνήλθαν από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά.

Στην έρευνα συμμετείχαν 1.341 νέοι από εννέα χώρες, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία, την Αυστρία, την Τσεχία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και τη Σλοβενία.

www.iatronet.gr
kerkyraikialepou.blogspot.com
http://go-on-ssip.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΠΛΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΟΥΣΤΟ