Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Σκόπια: Σιωπηλή η Ελλάδα για Χάγη …εκτός από τους Bloggers…


Η Δίκη στη Χάγη πέρασε, χωρίς ιδιαίτερη ανάλυση και προσοχή στην Ελλάδα. Εκτός από ορισμένους Έλληνες δημοσιογράφους και έντυπα ενημέρωσης που παρακολουθούσαν την απευθείας μετάδοση, μέσω της ιστοσελίδας του Διεθνούς Δικαστηρίου, άλλοι , όπως η ελληνική τηλεόραση, δεν έδειξε κανέναν ενδιαφέρον για τη νομική διαδικασία…
Κύρια αναφορά υπήρξε από τους bloggers και από ορισμένες εφημερίδες , όπως η εφημερίδα ‘Έθνος’, η οποία, εφημερίδα, μέσα από κείμενά της ήταν επικριτική, επειδή κανένας έλληνας δημοσιογράφος δεν βρέθηκε στη Χάγη να παρακολουθήσει τη διαδικασία και πέρασε έτσι απαρατήρητη από τον ελληνικό λαό.

Η αναφερόμενη ελληνική εφημερίδα, επικρίνει και τις υπηρεσίες της ελληνικής πρεσβείας στη Χάγη, η οποία δεν πληροφορούσε για την διαδικασία, αν και έστελνε, η ίδια, λεπτομερή αναφορά για όσα συνέβαιναν καθημερινά στο χώρο του δικαστηρίου.
Σε αντίθεση με τη διαφορά στη Χάγη, που πέρασε στα σιωπηλά, πολλά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα ασχολήθηκαν αποκλειστικά με τα διπλώματα του Πανεπιστημίου του Στιπ το οποίο είχε ενσωματώσει τον Ήλιο της Βεργίνας στα διπλώματά του.
Ο σχολιασμός για αυτό, υπήρξε ισχυρότατος από τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι η πΓΔΜ βρήκε έναν άλλο τρόπο να παραβιάζει την ενδιάμεση συμφωνία.
Και το εκπληκτικό ήταν ότι τα σχόλα αυτά (των Ελλήνων μπλόγκερς) σχολιάστηκαν από το κοινό της πΓΔΜ και καταδίκασαν, μάλιστα, την κίνηση αυτή του Πανεπιστημίου, με το σκεπτικό ότι θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την εικόνα της χώρας μας στην διαδικασία της Χάγης.
Μαζί με τη δίκη της Χάγης, η εφημερίδα ‘Καθημερινή’ και η τηλεόραση ‘Σκάι’ συνεχίζει να δημοσιεύει απόρρητα έγγραφα της ιστοσελίδας ‘Wikileaks’ σχετικά με αναφορές της αμερικανικής πρεσβείας.
(Στη συνέχεια η σκοπιανή εφημερίδα ‘Ούτρινσκι Βέσνικ’ αναφέρεται στις αποκαλύψεις της Wikileaks, που ήρθαν στο προσκήνιο του ελληνικού Τύπου, σχετικά με δραστηριότητες του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών).

http://elnews.gr
http://www.on-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΠΛΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΟΥΣΤΟ