Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Περισσότερες από 600 εταιρείες διαγράφηκαν το πρώτο τρίμηνο από τα μητρώα



Περισσότερες από 610 επιχειρήσεις διαγράφηκαν, μόνο στο πρώτο τρίμηνο του 2011, από τα μητρώα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, ΒΕΘ, εξαιτίας και της οικονομικής κρίσης. 

Μάλιστα, ο αριθμός των διαγραφών εμφανίζεται αυξημένος κατά 54,6%, σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2010...

Σύμφωνα με στοιχεία, που ανακοίνωσε σήμερα το ΒΕΘ, ο λόγος διαγραφής για τις περισσότερες επιχειρήσεις (359), ήταν ότι...
κρίθηκαν ασύμφορες, ενώ σημαντικός αριθμός βιοτεχνιών (107) βγήκαν εκτός μητρώων, λόγω συνταξιοδότησης του ιδιοκτήτη και απροθυμίας των «διαδόχων» να παραλάβουν τη σκυτάλη.

Οι μεγαλύτερες απώλειες στις διαγραφές κατά την τρέχουσα χρονιά καταγράφηκαν στα επαγγέλματα (155) με τις διάφορες υπηρεσίες (69) και τα οικοδομικά επαγγέλματα (77) να ακολουθούν. Το αντίστοιχο περσινό διάστημα, οι περισσότερες διαγραφές αφορούσαν στα είδη ένδυσης (93), ενώ έπονται οι διάφορες υπηρεσίες (40).

Στο μεταξύ, μειωμένες κατά 7,5% ήταν οι εγγραφές, που περιορίστηκαν στις 232, από 251 που ήταν στο πρώτο τρίμηνο του 2010. Οι περισσότερες εγγραφές αφορούσαν σε ατομικές επιχειρήσεις (174), ενώ ακολούθησαν οι ομόρρυθμες (33). Η πλειονότητα των εγγραφών αφορά σε νέες επιχειρήσεις (213), έξι άλλαξαν αντικείμενο, δύο επιμελητηριακή περιφέρεια, πέντε νομική μορφή, ισάριθμες έκαναν επανέναρξη, ενώ μία έκανε αλλαγή επωνυμίας.

Παρά την κρίση στην οικοδομή και την αύξηση των διαγραφών στον κλάδο, σημαντικός ήταν στο πρώτο τρίμηνο και ο αριθμός των εγγραφών, των οικοδομικών επαγγελμάτων (50), των διαφόρων επαγγελμάτων (63), των συνεργείων-ναυπηγείων (31) και των διαφόρων υπηρεσιών (28).

«Άμεσο και βέβαιο σχέδιο ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων», ζήτησε ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον της βιοτεχνίας। «Μέχρι σήμερα η κυβέρνηση έχει αναλωθεί σε εξαγγελίες χωρίς αποτέλεσμα», υποστήριξε.

www.newsbeast.gr 
http://go-on-ssip.blogspot.com/2011/04/blog-post_8338.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΠΛΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΟΥΣΤΟ