Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011

Μαύρες ταλιατέλες με σουπιές



Έχετε δοκιμάσει ποτέ μαύρες ταλιατέλες??


(http://syntageskardias.blogspot.com/2011/03/blog-post_15.html)Το μαύρο χρώμα τους οφείλεται στο μελάνι σουπιάς με το οποίο είναι εμποτισμένες, και είναι απίστευτα νόστιμες!!!
Ταιριάζουν υπέροχα με όλα τα θαλασσινά, αναδεικνύοντας ακόμα πιο έντονα την γεύση τους.
Δοκιμάστε ένα νόστιμο νηστίσιμο πιάτο με μαύρες ταλιατέλες και τα θαλασσινά που προτιμάτε.
Εγώ το έφτιαξα με σουπιές και το μοιράζομαι μαζί σας!

Χρειαζόμαστε:
1 πακέτο (250 γρ.) μαύρες ταλιατέλες (θα τις βρείτε σε μεγάλα ΣΜ)
600-700 γρ. σουπιές ή καλαμαράκια
1 μεγάλο κρεμμύδι
2-3 σκελίδες σκόρδο
μισή κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
3-4 ώριμες ντομάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
αλάτι-πιπέρι
Πάμε να τις φτιάξουμε:
Καθαρίζουμε τις σουπιές και τις κόβουμε σε ροδέλες.
Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο κομμένα σε φετάκια.
Προσθέτουμε τις σουπιές και ανακατεύουμε 3-4 λεπτά να ροδίσουν.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και 1 λίτρο νερό και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για 10-15 λεπτά.
Κατόπιν προσθέτουμε και τις ταλιατέλες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 20 λεπτά.
Κατά διαστήματα ανακατεύουμε και προσέχουμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό ακόμα.
Απολαύστε τες!!
Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΠΛΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΟΥΣΤΟ