Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

«Ανθρωπιστική δράση για τα παιδιά» από τη Unicef


Σωτήρια η βοήθεια και η προσφορά όλων μας

Έκκληση προς τους δωρητές της απευθύνει η Unicef για τη συγκέντρωση του ποσού των 1,4 δισ. δολαρίων, προκειμένου να βοηθήσουν τα παιδιά και τις γυναίκες που αγωνίζονται να ανταπεξέλθουν εν μέσω κρίσεων. Για το λόγο αυτό διοργανώνει τη φετινή της έκθεση με τίτλο: «Ανθρωπιστική Δράση για τα Παιδιά».

Η φετινή έκκληση ξεχωρίζει 32 χώρες και τονίζει την αυξανόμενη σημασία της ενίσχυσης της ανθεκτικότητας των κοινοτήτων.

Στην έκθεση της Unicef δεν συμπεριλαμβάνεται η έκκληση ύψους 7,2 εκ. δολαρίων για την περιοχή της Βόρειας Αφρικής που έγινε λόγω των έκτακτων αναγκών που δημιουργήθηκαν σε Λιβύη, Τυνησία και Αίγυπτο από τις συγκρούσεις στη Λιβύη.

Η ανακοίνωση της Unicef, μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι «ο κόσμος στάθηκε μάρτυρας απερίγραπτων ανθρωπιστικών κρίσεων το 2010: τις πλημμύρες στο Πακιστάν που κατέκλυσαν το ένα πέμπτο της χώρας, το σεισμό στην Αϊτή που κόστισε πάνω από 200.000 ζωές και έχει εκτοπίσει εκατομμύρια, την ξηρασία και την έλλειψη τροφίμων στην Υποσαχάρια Αφρική που εξακολουθεί να απειλεί εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά με σοβαρό υποσιτισμό. Αυτές οι καταστάσεις έκτακτης ανάγκης γίνονται πρωτοσέλιδα, αλλά υπάρχουν και πολλές άλλες λιγότερο γνωστές κρίσεις που επηρεάζουν τις ζωές των παιδιών και των οικογενειών».

http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΠΛΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΟΥΣΤΟ