Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Αγοραπωλησία βρεφών: νέα μόδα στα Βαλκάνια




Του Κώστα Τζεβελέκου

Τα στελέχη του οργανωμένου εγκλήματος εκμεταλλεύονται την ανάγκη πολλών νέων ζευγαριών να αποκτήσουν παιδί και αυτοί με τη σειρά τους προτίθεται να τους το προσφέρουν έναντι αδράς αμοιβής.
Οι ελληνικές αστυνομικές αρχές σε συνεργασία με τις βουλγαρικές και την...
Ιντερπόλ εξάρθρωσαν κύκλωμα εμπορίας βρεφών στο οποίο ήταν ανακατεμένοι στελέχη της “υψηλής κοινωνικής τάξης”. Στις περισσότερες χώρες των Βαλκανίων δηλαδή Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Βοσνία- Ερζεγοβίνη και Ελλάδα έχει στηθεί αυτή η νέα μόδα.

Πως λειτουργεί η αγοραπωλησία;

Αναφέρουμε χαρακτηριστικά μια περίπτωση γυναίκας που δεν μπορεί να τεκνοποιήσει , αλλά δεν θέλει όμως να μάθει και ο περίγυρος της ότι “αγόρασε” κάποιο παιδί. Πως είναι οργανωμένο το σχέδιο;

Με τους ανθρώπους του οργανωμένου εγκλήματος είναι γνωστό και έχει απασχολήσει πολλές φορές τα ΜΜΕ ότι συνεργάζονται πρέσβεις , αστυνομικοί, δικηγόροι , ιατροί και αρκετά στελέχη της καθώς πρέπει κοινωνίας.

Τελικά βρίσκεται ο πελάτης ( το ενδιαφερόμενο ζευγάρι) και αρχίζει να υλοποιείται το σχέδιο. Στη συνέχεια για την παραπάνω περίπτωση η γυναίκα πηγαίνει στη Βαλκανική πρωτεύουσα που είτε αυτή λέγεται Σόφια είτε λέγεται Σαράγεβο. Παραμένει εκεί για ένα περίπου μήνα (εννοείται ότι έχει βρεθεί η δότρια) η οποία συνήθως είναι πάμφτωχη μητέρα από τη περιοχή και η οποία γεννάει το παιδί και το πουλάει. Σημειώνουμε ότι η δότρια παίρνει “ψίχουλα” και ποτέ δεν ξέρει σε ποιους το πούλησε.

Αμέσως μετά τη γέννηση του παιδιού το παραλαμβάνει η ενδιαφερόμενη και μάλιστα γίνονται και χαρτιά εξιτηρίου από το μαιευτήριο ώστε να φαίνεται ότι καθόλα είναι η νόμιμη μητέρα. Τώρα πως μια 52 χρονη Ελληνίδα γεννάει στο Σαράγεβο μέσα σε ένα μήνα και αποκτά δικό της παιδί με εξιτήριο από το μαιευτήριο αυτό είναι άλλη ιστορία . Αλλά έχει γίνει .

Οι τιμές κυμαίνονται ανάλογα το φύλλο και το χρώμα. Για αγοράκια από 20.000- 30.000 και για κοριτσάκια από 14.000 – 20.000. Σε περίπτωση που η δότρια είναι σκουρόχρωμη η τιμή κατεβαίνει και στα 10.000 ευρώ. Στις αρχές του μήνα συνελήφθησαν από την ασφάλεια Ξάνθης τέσσερα άτομα εκ των οποίων οι τρεις ήταν Βούλγαροι και ο ένας Έλληνας σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και μεσολάβηση σε παράνομη υιοθεσία κατ΄επάγγελμα .


Τελικά δεν έχουμε μάθει εάν μέχρι σήμερα κρατούνται ή έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Τα κυκλώματα είναι μεγάλα και το χρήμα πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΠΛΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΟΥΣΤΟ