Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

ΑΝΤΡΕΣ ΓΥΜΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ...σχολιαζουν



Το μήνυμα του Κάρολου Παπούλια για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τη Γυναίκα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας δήλωσε:..






«Ο αγώνας της γυναίκας για μια ισότιμη θέση στην κοινωνία είναι διαρκής και δεν είναι λίγες οι φορές που πραγματώνεται κάτω από συνθήκες εξαιρετικά αντίξοες. Παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί σε επίπεδο ενημέρωσης, θεσμών και συλλογικής κινητοποίησης, οι γυναίκες εξακολουθούν να πέφτουν θύματα πρωτοφανούς βίας, αδικίας και εκμετάλλευσης.


Η πρόσβαση στην εκπαίδευση, η ίση αντιμετώπιση στο χώρο της εργασίας, η ενεργός και ισότιμη συμμετοχή στα κοινά, η προστασία απέναντι στη σωματική και ψυχολογική βία, δεν αποτελούν δυστυχώς ακόμα για όλες τις γυναίκες αυτονόητα δικαιώματα. 


Σήμερα τιμούμε τις ιστορικές κατακτήσεις και την προσφορά του γυναικείου κινήματος. Η σημασία όμως αυτής της ημέρας δεν θα πρέπει να εξαντλείται στη θεωρητική της ανάδειξη. Επείγουν πράξεις εμπέδωσης κανόνων πλήρους ισοπολιτείας».


ΑΝΤΡΕΣ ΓΥΜΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ: είναι αυτονόητο κ. Πρόεδρε (και δεν μιλάμε για τριτοκοσμικές χώρες) ότι την σημερινή εποχή που η γυναίκα έχει κατακτήσει ακόμη και το διάστημα (συμμετέχει σε αποστολές η εκλέγεται αρχηγός κράτους) ότι δε χρειάζεται να δίνουμε έμφαση σε ένα πρόβλημα το όποιο πλέον στην Ελλάδα δεν υφίσταται και  το οποίο  έχει κατοχυρωθεί συνταγματικά, αφού "όλοι έλληνες και ελληνίδες είναι ισοι ¨".Διότι και εσείς σαν άντρας αγωνιστήκατε για το λόγο αυτό, όπως επίσης και πολλοί άλλοι έχουν πέσει στα πεδία των μαχών πολεμώντας για την ελευθερία, την ισότητα των λαών αλλά και οικογένεια! Τα σημερινά καθημερινά προβλήματα της κοινωνίας μας είναι άλλα για τα οποία ουδέποτε πήρατε θέση . Στην Ελλάδα τιμούμε την παρουσια της γυναίκα εδώ και 3000χρονια και πάντα είχε τιμητική  θέση  στην οικογένεια γιατί είναι και η «μητέρα μας»! Όμως τα σημερινά προβλήματα που απασχολουν την κοινωνια μας (οπως παρουσιάζονται απο ολα τα ΜΜΕ είναι άλλα, όπως: α) το πρόβλημα της Κερατέας που γίνεται καθημερινός εμφύλιος πολεμος από άντρες και γυναίκες, β)όπως η ανεργία που μαστίζει άντρες και γυναίκες, γ) τα παιδιά των φαναριών που προήρθαν από εγκατάλειψη  από άντρες και γυναίκες,  δ) η ασύδοτη αύξηση φόρων και είδη πρώτων αναγκών που αφορά άντρες και γυναίκες ε) τα προβλήματα των ανηλίκων παιδιών που προκύπτουν από χηρεία ή διαζύγιο στ)η  μάστιγα των ναρκωτικών που αφόρα και τα δυο φύλα και πολλά γνωστά ακόμη για τα οποια σίγουρα θα ενημερώνεστε όπως το κίνημα των πολιτών δεν πληρώνω-δεν πληρώνω!! Καλό θα ήταν λόγο του θεσμικού σας ρόλου να είστε ποιο ουσιαστικός,  ενεργός και οι παρεμβάσεις σας να έχουν ουσία και να γίνεται επιτέλους ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με ρόλο και όχι με ευαρέσκεια !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΠΛΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΟΥΣΤΟ