Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Η κρίση «χτύπησε» και τα οδοντιατρεία




Το κόστος της οδοντιατρικής φροντίδας ποτέ δεν ήταν ευκαταφρόνητο, σήμερα όμως έχει γίνει για πολλούς απαγορευτικό και οι ασθενείς …
καθυστερούν την επίσκεψη μέχρι ο πόνος να γίνει αβάσταχτος.

Έτσι, μπήκαν στο παιχνίδι οι προσφορές «αν και τα περιθώρια εκπτώσεων είναι περιορισμένα, καθώς τα χρησιμοποιούμενα υλικά είναι όλα εισαγόμενα, ενώ μόνο ο εξοπλισμός ενός οδοντιατρείου κοστίζει περί τις 50.000 ευρώ». Καθώς η προοπτική του λουκέτου είναι ορατή σε πολλούς επαγγελματίες, κάποιοι αναζητούν λύσεις «σωτηρίας».

Η κρίση φαίνεται πως πλήττει περισσότερο οδοντιάτρους της δυτικής Μακεδονίας, οι οποίοι όχι μονάχα χάνουν τους εδώ και χρόνια πελάτες τους, αλλά συχνά καλούνται να διορθώσουν και τα λάθη των Βαλκάνιων συναδέλφων τους.

Το χαμηλό κόστος, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι Έλληνες δεν έχουν κάλυψη οδοντιατρικών εργασιών από τα ασφαλιστικά ταμεία ωθεί όλο και περισσότερους συμπολίτες μας σε οδοντιάτρους όμορων χωρών, παρά τον κίνδυνο κακοτεχνιών και μόλυνσης από ηπατίτιδα.

Εκτός από το φαινόμενο της μετακίνηση Ελλήνων ασθενών σε όμορες χώρες που ενισχύεται όλο και περισσότερο τον τελευταίο καιρό, παρατηρείται και τάση μετανάστευσης Ελλήνων οδοντιάτρων στα Βαλκάνια.

Πηγή: medvoi365

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΠΛΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΟΥΣΤΟ