Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Ποσο δικαιοσύνη μπορούμε να περιμένουμε απο την δικαιοσυύνη


Αθώοι κρίθηκαν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης οι αστυνομικοί που «φόρτωσαν» ένα σακίδιο με βόμβες μολότοφ στον «φοιτητή με τις πιτζάμες» το Δεκέμβρη του 2009 στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια της πορείας για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Ο Εισαγγελέας Ευάγγελος Μαδεμλής εξέδωσε απαλλακτική διάταξη για τους αστυνομικούς, με το αιτιολογικό ότι «δεν είχαν δόλο» στα αδικήματα της «ψευδορκίας» και της «ψευδούς καταμήνυσης» σε βάρος του φοιτητή Γιώργου Δημητρίου.
Υπενθυμίζεται ότι η δικαστική έρευνα ξεκίνησε με παραγγελία τού τότε προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Παπαγεωργίου, που είχε ζητήσει επείγουσα προκαταρκτική εξέταση με βάση τις φωτογραφίες και τα ερασιτεχνικά βίντεο που είχαν έρθει στη δημοσιότητα.
Την εξέταση των ερασιτεχνικών βίντεο και τη λήψη μαρτυρικών καταθέσεων πραγματοποίησαν δύο πταισματοδίκες, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Οι αστυνομικοί-κατήγοροι ανακάλεσαν τις αρχικές τους καταθέσεις κατά του φοιτητή και έκαναν λόγο για λάθος. «Διαπίστωσαν ότι το σακίδιο δεν ανήκει στον συλληφθέντα και αποφάσισαν οικειοθελώς να επανορθώσουν άμεσα. Αναζήτησαν και ενημέρωσαν τηλεφωνικά την ανακρίτρια, που είπε στον επικεφαλής να μεταβεί στο γραφείο της».
Στους εμπλεκόμενους αστυνομικούς επιβλήθηκαν πειθαρχικές κυρώσεις από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΛ.ΑΣ., που συνεδρίασε στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, τον περασμένο Ιούνιο. Σε προσωρινή αργία τέθηκαν ένας ανθυπαστυνόμος και άλλοι τέσσερις αστυνομικοί, ενώ με επιβολή προστίμου τιμωρήθηκε ακόμη ένας αστυνομικός, ο οποίος φέρεται ότι πέταξε στο έδαφος το κινητό τηλέφωνο με το οποίο κατέγραφε το περιστατικό μια αυτόπτης μάρτυρας.
Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΠΛΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΟΥΣΤΟ