Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

80% των 5χρόνων παιδιών είναι στο internet




Το 80% των παιδιών από 0 έως 5 ετών χρησιμοποιεί το ίντερνετ τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα σύμφωνα με έρευνα στις ΗΠΑ.Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός για την εκπαίδευση Joan Ganz Cooney Center συγκεντρώνει αποτελέσματα από 7 πρόσφατες έρευνες που δείχνουν ότι τα μικρά παιδιά είναι καταναλώνουν όλα τα ψηφιακά μέσα...
Συγκεκριμένα τα παιδιά βλέπουν αρκετή τηλεόραση, κατά μέσο όρο 3 ώρες την ημέρα αγγίζοντας τα υψηλότερα όρια των τελευταίων 8 ετών. Από τα συνολικά ηλεκτρονικά μέσα που “καταναλώνουν” τα παιδιά, η τηλεόραση λαμβάνει το ποσοστό του 47%.

Παρά την αγάπη προς την τηλεόραση τα μικρά παιδιά λατρεύουν και το ίντερνετ. Συγκεκριμένα οι γονείς παραδέχτηκαν ότι το 60% των παιδιών παρακολουθεί βίντεο online. Το ποσοστό μειώνεται όσο τα παιδιά μεγαλώνουν καθώς σύμφωνα με άλλη έρευνα μόλις το 20% των παιδιών από 8 έως 18 ετών βλέπουν video στο ίντερνετ, τα κινητά τηλέφωνα και άλλες φορητές συσκευές όπως τα iPod.
Μια έρευνα της Nielsen για το 2010 δείχνει ότι τα παιδιά μεταξύ 2 και 11 ετών βλέπουν τηλεόραση την ίδια στιγμή που σερφάρουν στο διαδίκτυο. Συνολικά τα παιδιά 8 έως 10 ετών περνούν κατά μέσο όρο 5.5 ώρες κάθε μέρα σε ψηφιακά μέσα, αριθμός που γίνεται 8 ώρες την ημέρα αν συνυπολογίσει κανείς την ταυτόχρονη χρήση των μέσων.
Βέβαια εκτός από τα ψηφιακά μέσα, τα παιδιά έχουν ιδιαίτερη αγάπη και στα τυπωμένα μέσα. Το 90% των παιδιών από 5 έως 9 ετών περνάει σύμφωνα με το Sesame Workshop, τουλάχιστον μία ώρα την ημέρα διαβάζοντας παραδοσιακά βιβλία και φυλλάδια.

http://las-koritsinas.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΠΛΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΟΥΣΤΟ