Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Όνειρα γλυκά… για τις αρκούδες του Καταφυγίου!


Οι κλιματικές συνθήκες δεν βοήθησαν ιδιαίτερα φέτος, αλλά η φύση ακολούθησε τον κύκλο της για τις περισσότερες αρκούδες που βρίσκονται στο Καταφύγιο της Αρκούδας στο Νυμφαίο. Κάποιες έσκαψαν τις φωλιές τους, ενώ άλλες προτίμησαν τις τεχνητές και κρύφτηκαν εκεί μέσα βαθιά στο χώμα κάτω από το κατάλευκο από το χιόνι Καταφύγιο. Οι αρκούδες στο διάστημα του χειμέριου λήθαργου δεν.....
πρέπει να ενοχληθούν γι’ αυτό και το Καταφύγιο δεν θα δέχεται επισκέπτες, έως ότου οι αρκούδες ξυπνήσουν. Μέχρι σήμερα δεν έχουν κοιμηθεί όλες, αλλά επειδή χρειάζεται ησυχία για να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για τον χειμέριο λήθαργο, το Καταφύγιο έχει κλείσει και περιμένουμε την επόμενη κακοκαιρία για να κοιμηθούν και οι τελευταίες . Όσοι δεν προλάβατε ακόμη να το επισκεφτείτε έχετε την άνεση να οργανώσετε το ταξίδι σας μετά το επόμενο δίμηνο. Στο διάστημα αυτό οι αρκούδες δεν καταναλώνουν τροφή και νερό αλλά και δεν αποβάλλουν ούτε ούρα ούτε κόπρανα! Η μοναδική φυσιολογία της αρκούδας, της επιτρέπει να ανακυκλώνει παράγωγα του μεταβολισμού της σε απλούστερες χημικές ενώσεις και θρεπτικά συστατικά!

Το Καταφύγιο της Καφέ Αρκούδας μπορεί να μην είναι επισκέψιμο αλλά το καινούργιο Κέντρο Ενημέρωσης για την Καφέ Αρκούδα στη Νίκειο Σχολή του Νυμφαίου παραμένει όλο το χρόνο ανοικτό και σας περιμένει για να σας μυήσει στον θαυμαστό κόσμο της αρκούδας.

Για περισσότερες πληροφορίες 2386 0 31155.

http://arcturos.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΠΛΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΟΥΣΤΟ