Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

«Φέτος η άνοιξη θα έρθει νωρίς»



Καθώς ο ιδιαίτερα μακρύς χειμώνας έχει παραλύσει το μέγιστο τμήμα των ΗΠΑ με διαδοχικά κύματα από χιόνια, πάγου και χιονόνερου, η πλέον διάσημη μαρμότα της Αμερικής προέβλεψε σήμερα πως η άνοιξη δεν θα αργήσει να προβάλει.

Η μαρμότα Πανξουταουένι Φιλ βγήκε από τη φωλιά του σε έναν κορμό δένδρου σήμερα την αυγή και, κατ’ ασυνήθη τρόπο, δεν μπορούσε να δει τη σκιά του, πράγμα που σημαίνει πως το χάραμα της άνοιξης δεν πρόκειται να αργήσει, σύμφωνα με την παράδοση.


«Είδε πως δεν υπήρχε σκιά. Τουτέστιν, η άνοιξη θα έλθει νωρίς», τόνισε ο Μπιλ Ντίλι, πρόεδρος του κύκλου που κάθε χρόνο διοργανώνει την Ημέρα της Μαρμότας στην πόλη Πανξουταουένι, στη δυτική Πενσιλβάνια.

Η πρόβλεψη του συμπαθούς τρωκτικού, κάθε χρόνο στις 2 Φεβρουαρίου, είναι μία ετήσια παράδοση που έφθασε στις ΗΠΑ από τους γερμανούς μετανάστες και πλέον έχει πολλούς θαυμαστές, οι οποίοι ταξιδεύουν ειδικά για να σκαρφαλώσουν στην πλαγιά Γκόμπλερς Νομπ ώστε να παρευρεθούν στο γεγονός.

Φέτος, περίπου 5.000 άνθρωποι παρέστησαν παρά τις αρκτικές θερμοκρασίες και την παγωμένη βροχή στην 125η τελετή της Ημέρας της Μαρμότας, αριθμός κατά 50% μικρότερος από το περασμένο έτος. Το όλο γεγονός μεταδιδόταν απ’ ευθείας και από το Ίντερνετ.

Εάν η μαρμότα κατορθώσει να δει τη σκιά του, η παράδοση επιτάσσει πως ο χειμώνας θα διαρκέσει ακόμη έξι μήνες.

Η τελευταία φορά που ο Φιλ είχε προβλέψει πως η άνοιξη θα ενσκήψει νωρίς χρονολογείται από το 2007 και συνήθως προμαντεύει μόλις ένα πρόωρο τέλος του χειμώνα ανά 10 χρόνια, τονίζει ο Μάικ Τζόνστον, αντιπρόεδρος του Εσωτερικού Κύκλου του Ομίλου Μαρμότας του Πανξουτοαουένι, προσθέτοντας για τη σημερινή πρόβλεψη πως«αυτό είναι κάτι πολύ ασυνήθιστο».

Ο Τζόνστον τόνισε πως η φετινή πρόβλεψη του Φιλ δεν επιδέχεται καμίας αμφισβήτησης και επ’ ουδενί λόγω θα πρέπει να θεωρηθεί πως απλώς προσπαθεί να διασκεδάσει την σφοδρή επιθυμία των Αμερικανών να τελειώσει επιτέλους ο δριμύς φετινός χειμώνας.

«Δεν αποκλείεται ο Φιλ να είναι ικανός να συμπάσχει. Αλλά αποκλείω εντελώς να κάνει λάθος», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΠΛΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΟΥΣΤΟ