Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011

Νέες κινητοποιήσεις δικηγόρων, που αντιδρούν στο άνοιγμα του επαγγέλματοςΣτο συμβολικό αποκλεισμό των δικαστικών μεγάρων Πάτρας και Θεσσαλονίκης προχώρησαν την Τετάρτη οι δικηγόροι, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων κατά της προωθούμενης ρύθμισης για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους.

Υπενθυμίζεται πως με απόφαση της ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων όλης της χώρας (πλην της Αθήνας), οι δικηγόροι θα απόσχουν από τα καθήκοντά τους ώς τις 21 Φεβρουαρίου.

Στην Πάτρα, οι δικηγόροι έχουν συγκεντρωθεί έξω από την είσοδο του μεγάρου στην οδό Γούναρη, όπου έχουν αναρτήσει πανό και ενημερώνουν με φυλλάδια τους πολίτες για τις κινητοποιήσεις τους.

Οι δικηγόροι διαμαρτύρονται για το υπό ψήφιση νομοσχέδιο περί κατάργησης των κλειστών επαγγελμάτων, υποστηρίζοντας ότι το δικηγορικό επάγγελμα δεν είναι κλειστό. Σχετικά με την κατάργηση των κατώτατων αμοιβών σημειώνουν ότι δεν θα επωφεληθεί ο απλός πολίτης, προσθέτοντας ότι η αύξηση των παραβόλων καθιστά απαγορευτική για τον πολίτη την προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Η κατάληψη του δικαστικού μεγάρου θα διαρκέσει μέχρι τις 14:30.

Παράλληλα, σε 2ωρο συμβολικό αποκλεισμό του δικαστικού μεγάρου της Θεσσαλονίκης προχώρησαν το πρωί δικηγόροι της πόλης.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΠΛΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΟΥΣΤΟ